PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Η Πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης για την 1η παιδική χαρά Περιστερίου


Η Περιφερειακή σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης θέτει με δελτίο τύπου που εξέδωσε κάποια ζητήματα σχετικά με τη τελική παράδοση του έργου της 1ης παιδικής χαράς Περιστερίου.

Ένα δελτίο τύπου που αναμφίβολα θα συζητηθεί και θα προκαλέσει τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Περιστερίου και ενδεχομένως της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της κας Κρητικού:

Η ανοιχτή αυτή επιστολή αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοτών του Περιστερίου σχετικά με την εκτέλεση του έργου «βιοκλιματική ανάπλαση ευρύτερου χώρου 1ης παιδικής χαράς», το οποίο εκτελείται από τον Δήμο Περιστερίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρώσει την κατασκευαστική του φάση και βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής. Ωστόσο, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του έργου, διαπιστώθηκαν σημαντικές παρεκκλίσεις από την αρχική μελέτη, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν πρόσθετες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα, που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τη χρήση του έργου ως παιδικής χαράς και δημόσιου ελεύθερου περιβάλλοντος χώρου.

Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή αρνήθηκε να χαρακτηρίσει ολοκληρωμένο το αντικείμενο του έργου και υπέδειξε την επαναφορά του σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Η παραλαβή του έργου πλέον μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αφαίρεσης των πρόσθετων κατασκευών και των τραπεζοκαθισμάτων.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους του Περιστερίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ότι αυτή η Περιφερειακή Διοίκηση δεν μπορεί να επιτρέψει την αλλοίωση του χαρακτήρα της 1ης παιδικής χαράς, για την οποία επενδύθηκαν σημαντικοί δημόσιοι πόροι. Καλούμε τον Δήμο Περιστερίου να αντιστοιχηθεί με την μελέτη για την οποία και χρηματοδοτήθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment