PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες σε αγορά ακινήτων στη Βουλγαρία


Για μαζική αγορά ακινήτων στο χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, από Έλληνες επενδυτές γίνεται λόγος.

Για μαζική αγορά ακινήτων στο χειμερινό θέρετρο του Μπάνσκο, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, από Έλληνες επενδυτές, κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Στάνταρτ της Σόφιας”. Στο σχετικό άρθρο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Καλημέρα (η ελληνική λέξη αναγράφεται με κυριλλική γραφή) στο Μπάνσκο”, η ημερήσια της Σόφιας αναφέρει ότι Έλληνες αγοράζουν ακίνητα στο Μπάνσκο, τρομαγμένοι από την κρίση στη χώρα τους.

“Οι γείτονες επωφελούνται των χαμηλών τιμών των ακινήτων στο χιονοδρομικό κέντρο και στη γειτονική κωμόπολη Ραζλόγ για να αγοράζουν σπίτια και εξοχικά από τους Βρετανούς, που έχουν επενδύσει στην περιοχή εδώ και δύο-τρία χρόνια”, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη ντόπιους μεσίτες.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στην πληθώρα των αναλύσεων που δημοσιεύονται στο βουλγαρικό Τύπο για την κρίση στην Ελλάδα, η οικονομική εφημερίδα “Παρί” κάνει αναφορά σε δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της μεγάλης εμπορικής τράπεζας της Ιταλίας “Unicredito”, Φρεντερίκο Γιτσόνι, σύμφωνα με τον οποίο “τώρα πια είναι πολύ αργά για να κάνουμε συζήτηση για οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που θα μπορούσε να γίνει πριν ένα χρόνο”.

Ο Ιταλός τραπεζίτης επισημαίνει την ανάγκη να βγάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τα σωστά συμπεράσματα και να καταβάλει επίμονη προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Όσον αφορά την ίδια την Ελλάδα, πάντως, δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση, παρά να την βοηθήσουμε”, καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment