PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η επόμενη μέρα στον Ατρόμητο και το μεγάλο «αλλά»


Με ικανοποίηση βλέπουν στον Ατρόμητο ότι η ομάδα τους έχει αλλάξει επίπεδο. Η θέση τους για τη διαιτησία.

Όταν μια ομάδα με τον προϋπολογισμό του Ατρόμητου, χάνει τη νίκη από τον Ολυμπιακό που διαθέτει το πιο ακριβό σύνολο στην Ελλάδα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και όλοι εντός των τειχών αισθάνονται σαν να έχασαν, εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι Περιστεριώτες έχουν ανέβει επίπεδο.

Αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό μόνο τη φετινή σεζόν, αλλά και τις προηγούμενες δύο, όταν οι «κυανόλευκοι» το 2015-16 και το 2016-17 τερμάτισαν 8οι, έχοντας και εις βάρος τους (στην πρώτη περίπτωση) αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ στο Περιστέρι και οι χρονιές χαρακτηρίστηκαν αποτυχημένες. Αυτό συνέβη για τον πολύ απλό λόγο, ότι τα προηγούμενα χρόνια ο πήχης είχε ανέβει και οι απαιτήσεις ήταν συγκεκριμένες.

Κάνοντας έναν απολογισμό του χθεσινού αγώνα, στον Ατρόμητο είναι απογοητευμένοι που δεν μετουσίωσαν την ολοκληρωτική τους κυριαρχία σε μια άνετη επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Περιστεριώτες είχαν στο ημίχρονο 10 τελικές έναντι 2 των «ερυθρολεύκων» και η τελική καταμέτρηση σταμάτησε στο 16-12, με τους γηπεδούχους να έχουν πολύ περισσότερες κλασικές ευκαιρίες.

Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, η άποψη που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ αυστηρό πέναλτι που αν συνέβαινε ανάλογο μαρκάρισμα στην άλλη πλευρά του γηπέδου, τότε δεν υπήρχε περίπτωση να σφυριχτεί κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα εκ των τριών που παλεύει για το πρωτάθλημα. Άλλωστε, οι φετινές διαιτησίες έχουν δείξει στον Ατρόμητο, ότι δεν είχε ποτέ το δικαίωμα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο θυμίζουν ότι η ίδια η ΚΕΔ έχει παραδεχθεί τα λάθη της σε αγώνες του Ατρόμητου, αφού έχουν τιμωρηθεί 5 διαιτητές και βοηθοί (ο Πάτρας για το ματς με την ΑΕΛ, ο Παπαπέτρου για το πέναλτι που δόθηκε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο Αρετόπουλος για την κόκκινη που δεν έδωσε στον Αρετόπουλο, ο Μάνταλος για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός που υπήρχαν λάθη εκατέρωθεν και ο Κούλα Χασάν που έκλεισε τα μάτια στην Τούμπα, στο γκολ-οφσάιντ του ΠΑΟΚ).

Σχετικά με τις καθυστερήσεις, θεωρούν στον Ατρόμητο ότι έχει γίνει ένας ανεξήγητος ντόρος, αφού δύο αλλαγές του Ολυμπιακού είχαν γίνει στο πρώτο ημίχρονο και επιπλέον μπορεί ο 4ος να έχει δείξει τρία λεπτά, αλλά τελικά παίχτηκαν 4 λεπτά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει στημένη φάση με όλους τους παίκτες στα καρέ του Ατρόμητου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, στον Ατρόμητο δεν εθελοτυφλούν και υπάρχει ανησυχία για την επιθετική δυστοκία. Επί της ουσίας οι Περιστεριώτες έχουν κάνει δώρο βαθμούς σε ΠΑΣ Γιάννινα (παρά το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 90’), Λαμία και Ολυμπιακό, αφού σε τρία ενενηντάλεπτα έχουν επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών πετώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ 6 βαθμούς. Περιμένουν βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα και άμεσα, αφού ακόμα η 4η θέση δεν έχει «κλειδώσει», ενώ πάντα στην ατζέντα υπάρχει η υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου του Νταμίρ Κάναντι, με τις εξελίξεις να αναμένεται να είναι άμεσες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment