PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η επιλογή που επαναφέρει κίνητρο, ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον


Αν υπήρχε κάποιος που δεν προβληματίστηκε στο παραμικρό με την αποχώρηση του Ρικάρντο Σα Πίντο από τον Ατρόμητο, αυτός ήταν ο κόσμος της ομάδας ή για να το θέσουμε σε πιο σωστή βάση μεγάλη μερίδα του κόσμου, αφού ποτέ δεν ενθουσιάστηκε ούτε με την επαναπρόσληψη του Πορτογάλου, ούτε με την επιλογή να ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι πολλοί χάρηκαν, καθώς δημιουργήθηκε μια προοπτική να αποκτηθεί ένας άλλος προπονητής, ένα διαφορετικό πρόσωπο που θα δημιουργούσε έναν ενθουσιασμό ή αν θέλετε μια προσμονή για την έναρξη της νέας σεζόν.

Λίγο-πολύ, αν και ποτέ δεν τον βιώσαμε με μια δική του ομάδα από την αρχή, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο θα ήταν γνωστά το τι θα βλέπαμε εντός αγωνιστικού χώρου. Μια ομάδα σφιχτή αμυντικά, δυσκολοκατάβλητη για κάθε αντίπαλο, που αυτομάτως όμως θα γινόταν προβλέψιμη και χωρίς πολλές ιδέες δημιουργικά. Αυτά τουλάχιστον είδαμε από τον Πορτογάλο όσο καιρό ήταν στην ομάδα. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ο «λεοντόκαρδος» πραγματικά γούσταρε που ήρθε στον Ατρόμητο και γούσταρε που παρέμεινε, αλλά πρέπει δεχθούμε και ότι το δέλεαρ του Βελγίου σε συνδυασμό με το όνομα της Σταντάρ ότι πολύ μεγάλο.

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, αφού το παρόν λέει Νταμίρ Κάναντι. Καλύπτοντας το ρεπορτάζ των τελευταίων 10 ημερών και προσπαθώντας να καλύψουμε τα δεδομένα για τον υποψήφιο προπονητή, υπήρχε μια πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ανάλογες συγκυρίες. Έντονος προβληματισμός, πολλές επιλογές, μελέτη επί 24ώρου βάσης και μια συγκεκριμένη διαδικασία για να επιλεχθεί ο εκλεκτός. Δεν υπήρχε δηλαδή μια προφανής επιλογή. Τα χαρακτηριστικά; Νέος άρα και με κίνητρα, που να έχει όμως εμπειρίες, ενεργός στην προπονητική και να έχει δείξει πράγματα στην καριέρα του.

Από τις εκατοντάδες περιπτώσεις που προτάθηκαν (Ζοσέ Αουγκούστο Φερέιρα, Ζντένεκ Σκάζνι, Φρέντερικ Χαντζ με τον τελευταίο να χάνει στο νήμα το χρίσμα) αυτός που ξεχώρισε εξ αρχής ήταν ο Κάναντι και ήταν ο διακαής πόθος. Τα όσα πέτυχε με την Άλταχ συγκίνησαν τους Γιώργο Σπανό και Γιάννη Αγγελόπουλο που ήταν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον φέρουν στο Περιστέρι και το προσωπικό τους στοίχημα το κέρδισαν.

Ποια είναι η πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Ατρόμητο; Κατάφερε να φέρει –για τα δικά του μέτρα- έναν προπονητή από το πάνω ράφι, πείθοντάς τον με την κληρονομιά που έχει δημιουργήσει και θα αφήσει πίσω της αυτή η διοίκηση. Τα λάθη που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι πολλά, κάτι που φαίνεται και από τα αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να λέγονται και τα όσα έχει καταφέρει. Το γεγονός ότι ο Νταμίρ Κάναντι δεν δίστασε να συγκρίνει τις εγκαταστάσεις της Ραπίντ Βιέννης με αυτές του Ατρόμητου, δεν μπορεί παρά να κάνει τους φίλους της ομάδας να αισθάνονται λίγο περήφανοι. Όλα όσα υπάρχουν και έχουν επενδυθεί στο Μαζαράκη ήταν και οι κύριοι λόγοι που έκαναν τον 47χρονο Αυστριακό να πει το «ναι» σε ομάδα της Ελλάδας και όχι απλά στον Ατρόμητο. Για αυτό το λόγο, Γιώργος Σπανός και Γιάννης Αγγελόπουλος είναι απόλυτα δικαιωμένοι που κατάφεραν να πείσουν την πρώτη τους επιλογή.

Κρίνοντας την επιλογή του Νταμίρ Κάναντι, πράγματι αξίζει κανείς να συμμεριστεί αν μη τι άλλο τους λόγους για τους οποίους προκρίθηκε η δική του περίπτωση. Η πορεία που έχει πραγματοποιήσει με την Άλταχ είναι βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα ενός παίκτη στο Football Manager, που έχει πάρει ένα… χωριό της δεύτερης κατηγορίας της Αυστρίας και το έχει φέρει μέχρι ενός σημείου στην κορυφή της Bundesliga της Αυστρίας. Στη Ραπίντ Βιέννης απέτυχε, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για μια… άρρωστη ομάδα που δεν μπορούσε με εκείνο το ρόστερ να σηκώσει κεφάλι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρεώνεται και ο ίδιος μέρος της αποτυχίας.

Αυτό το… άγνωστο, αλλά ταυτόχρονα πολύ ελπιδοφόρο που φέρνει η παρουσία του Κάναντι, ουσιαστικά αλλάζει και όλο το κλίμα εντός και εκτός των τειχών. Για πρώτη φορά η διοίκηση πήρε την απόφαση να εμπιστευθεί έναν προπονητή που δεν έχει την εμπειρία από την Ελλάδα και όπως οφείλει να στηρίξει η ίδια την επιλογή της, είναι η ευκαιρία και ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το νέο ξεκίνημα. Νέα πρόσωπα, νέος προπονητής που δεν έρχεται από το άγνωστο και γενικότερα πνέει νέος άνεμος, γεγονός που δημιουργεί νέο ενδιαφέρον.

Κανείς δεν λέει ότι ο Κάναντι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, υπογράφοντας και με τον Ατρόμητο. Ωστόσο, ως λογική επιλογή έχει… λογική. Τα υπόλοιπα θα φανούν εντός των γραμμών.

Υ.Γ.: Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, ενδεχομένως γκολκίπερ από την Ελλάδα και μετά περνάμε στις θέσεις του κέντρου. Στη φάση των μεταγραφών μπαίνει πολύ δυναμικά πλέον και ο ίδιος ο Κάναντι με δικές του προτάσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment