PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Η αριστοκρατική γοητεία της Λευκάδας


Η Ελλάδα, μια χώρα με ιδιαίτερα ποικιλόμορφο ανάγλυφο και πάμπολλες εναλλαγές στα τοπία της, περιλαμβάνει στην επικράτειά της ακόμη και ένα νησί που μπορεί κανείς να το προσεγγίσει… με το αυτοκίνητο. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η Λευκάδα, ένα πραγματικό διαμάντι του Ιονίου Πελάγους, μέσω μιας πλωτής γέφυρας στον ιστορικό πορθμό του Δρεπάνου που τη συνδέει με την Αιτωλοακαρνανία έχει οδική πρόσβαση.

Το γεγονός αυτό μάλιστα την καθιστά «χρυσή εφεδρεία» για όσους θέλουν να αποφύγουν τα «τσουχτερά» ναύλα και δεν είναι τυχαίο πως το καλοκαίρι που επιβλήθηκαν τα capital controls η Λευκάδα είχε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Πάντοτε όμως παραμένει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, τόσο τους Έλληνες όσο και τους ξένους.

Τα αξιοθέατα του νησιού αρχίζουν από την ίδια τη Χώρα του, αφού τα κτίσματά της, όπως οι πολλές εκκλησίες, βασιλικές οι περισσότερες, και κυρίως το Κάστρο, το φρούριο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο της πόλης, για την απόκρουση των πειρατών, προσελκύουν αμέσως το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή ως και τον 4ο αιώνα, κάποια από τα οποία ενισχύουν την άποψη πως η Λευκάδα είναι στην πραγματικότητα η ομηρική Ιθάκη.

Ένα ακόμη ατού του νησιού είναι οι πολύ κοντινές στη Χώρα παραλίες του, τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί κανείς με ποδήλατο. Πολλοί τουρίστες, κυρίως ξένοι, συνδυάζουν τα μπάνιο τους με ποδηλατάδα ή περιπάτους στα μονοπάτια.

Και επειδή η Λευκάδα είναι ένας τόπος που φημίζεται για τη φινέτσα του και την αριστοκρατικότητα των ανθρώπων και των κτισμάτων του, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν εδώ οι βίλες. Και μιλάμε φυσικά για τις ενοικιαζόμενες βίλες που μπορεί κανείς να μισθώσει και να απολαύσει διακοπές υψηλής αισθητικής και πολυτέλειας χωρίς το κόστος να είναι απαγορευτικό, αφού μπορεί να μοιραστεί σε περισσότερες της μιας παρέες ή οικογένειες. Οι βίλες αυτές βρίσκονται τόσο κοντά στη Χώρα, για όσους θέλουν να απολαύσουν τη νυχτερινή της ζωή, όσο και κατάσπαρτες σε όλο το νησί, δίπλα στις παραλίες και στη φύση.

Έχοντας όλα τα κομφόρ και με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που σέβεται το περιβάλλον και είναι αρμονικά δεμένος με την υπόλοιπη οικιστική εικόνα του νησιού, οι ενοικιαζόμενες βίλες είναι η καλύτερη λύση για όσους θέλουν το κάτι ξεχωριστό και δίνουν βάση στην άνετη διαμονή. Και βέβαια αποτελούν τα καλύτερα… ορμητήρια για τις βόλτες στις παραλίες, είτε τις πιο κοντινές, όπως ο Αϊ-Γιάννης και το Κάθισμα, είτε τις πιο απομακρυσμένες και πιο ξακουστές στα νότια του νησιού, όπως το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί.

Όσο για τη νυχτερινή διασκέδαση, η Χώρα της Λευκάδας είναι σίγουρα μια καλή λύση, ειδικά για όσους διαμένουν εκεί. Ονομαστά μέρη του νησιού είναι ακόμη ο Άγιος Νικήτας, ένα γραφικό ψαροχώρι γεμάτο ταβερνάκια με εκλεκτούς μεζέδες, και πάνω απ’ όλα το Νυδρί, το πιο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Λευκάδας, που απέκτησε μεγαλύτερη αξία όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό που βρίσκεται απέναντι.

Όπου και να διαμείνετε όμως η Λευκάδα είναι ένα νησί με πολλά προτερήματα και επιλογές, που αξίζει να το γυρίσετε και να το γνωρίσετε απ’ άκρου εις άκρον.

Περισσότερες πληροφορίες για  Lefkada villas

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment