PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

… ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (!)

Έχουμε θέσει κατ επανάληψη την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τακτική του Δήμου να προβαίνει σε πράξεις κατάσχεσης πρώτης κατοικίας χρεοκοπημένων μικροεπαγγελματιών που οφείλουν δημοτικά τέλη (https://goo.gl/AG2vZx ). Η μόνιμη απάντηση που λαμβάνουμε – και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του κ. δημάρχου – είναι πως «αυτά γίνονται γιατί έτσι προβλέπεται από τον νόμο» και πως «ο δήμος δεν πρόκειται να προωθήσει τα κατασχετήρια αυτά στα ειρηνοδικεία για πλειστηριασμό».

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως οι απαντήσεις αυτές της δημοτικής αρχής είναι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ, γιατί :

  1. Η δημοτική αρχή από την μια οχυρώνεται πίσω από το γράμμα του νόμου ενάντια σε μικροεπαγγελματίες που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», ενώ από την άλλη προβαίνει σε κραυγαλέες παρανομίες για να «εξυπηρετεί» «ημέτερους» επιχειρηματίες, με κραυγαλέο παράδειγμα το σκάνδαλο της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς (  https://goo.gl/EJ6NB5 ). Άλλωστε, πολλοί άλλοι δήμοι ΔΕΝ προβαίνουν σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας οφειλετών τους με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, πράγμα που η δημοτική αρχή Περιστερίου το αρνείται εμμονικά όπως ο διάβολος το λιβάνι.
  2. Έστω κι αν υποθέσουμε πως είναι ειλικρινής η δημοτική μας αρχή όταν λέει πως δεν πρόκειται να προωθήσει προς πλειστηριασμό αυτά τα κατασχετήρια, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση – η σημερινή ή κάποια επόμενη – δεν θα κάνει μια νέα μνημονιακή ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα κατασχετήρια αυτά θα προωθούνται στα ειρηνοδικεία ή σε ηλεκτρονική διαδικασία πλειστηριασμού ΑΥΤΟΜΑΤΑ, χωρίς να απαιτείται σχετική απόφαση του δήμου.

Παρά όλα τα παραπάνω, ο δήμος Περιστερίου ΕΠΙΜΕΝΕΙ – και μάλιστα τώρα, χρονιάρες μέρες – να επιδίδει ΝΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, που μάλιστα αφορούν ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ οφειλών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κατάσχεση πρώτης κατοικίας σε μικροεπαγγελματία που οφείλει δημοτικά τέλη 3968 ευρώ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ : Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ «ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ»  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Χρόνια Πολλά και από ΕΜΑΣ λοιπόν με αταλάντευτο αγώνα.

Για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας.

akp_katasxesi-1

akp_katasxesi-2

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment