PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για τα προσφυγόπουλα


Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου»:

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο κανιβαλισμός εις βάρος των προσφύγων συνεχίζεται.

Όσοι από αυτούς κατάφεραν να γλιτώσουν  από την φρίκη του πολέμου, τις κακουχίες και τις αντιξοότητες του δρόμου της φυγής, όσοι κατάφεραν να μην χαθούν στα βάθη του Αιγαίου, είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα των φραχτών και των κλειστών συνόρων, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έτρεξε να δηλώσει πίστη στις εντολές της Ε.Ε. πειθαρχώντας στην άθλια συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, εμποδίζοντάς τους να  πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Την ώρα που στα γκέτο της ντροπής χάνονται ανθρώπινες ζωές με ευθύνη της κυβέρνησης, ο Μουζάλας χαρακτηρίζει τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες «βαλτούς», τους αλληλέγγυους «υποκινητές». Απαντά με αστυνομική βία – γρονθοκοπώντας ακόμα και ανήλικα παιδιά – και χρησιμοποιεί φράσεις από την φαρέτρα της Χρυσής Αυγής όπως “…αν δεν υπακούετε στους νόμους να φύγετε…” Εννοεί προφανώς την επιστροφή στην κόλαση του πολέμου αφού όλοι οι άλλοι προορισμοί είναι κλειστοί.

Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά με μεγάλες καθυστερήσεις την υλοποίηση της κουτσουρεμένης εκπαίδευσης μικρού αριθμού παιδιών προσφύγων σε συνθήκες απογευματινών γκέτο, οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής που αγκαλιά με τον Βίτσα φωτογραφίζονταν στα ελληνικά νησιά, βγάζουν τη χολή τους, παρασέρνοντας στο ρατσιστικό κατήφορο όσους γονείς δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι για την φτώχεια, την πείνα και την ανέχεια ευθύνονται οι πολιτικές που κάνουν τους πολέμους και γεννούν την κρίση.

Στο Περιστέρι η εγκληματική οργάνωση “μολύνει” σχολεία με τα μισαλλόδοξα συνθήματά της, μαχαιρώνει επιγραφές σχολείων βάζοντας συμβολικά την φονική υπογραφή της, προβοκάρει συνθήματα μαχόμενων συλλογικοτήτων, τρομοκρατεί, προπηλακίζει και συκοφαντεί αγωνιστές, εκπαιδευτικούς, γονείς και αλληλέγγυους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των προσφύγων. Τους σιγοντάρει στα μουλωχτά και η δημοτική μας αρχή με τον αντιδήμαρχο Παιδείας.

Ο φόβος και ο σκοταδισμός δεν θα περάσουν στις γειτονιές μας.

Παλεύουμε το Περιστέρι να γίνει μια πόλη ανοιχτή για τους πρόσφυγες, να φιλοξενηθούν σε δημόσια κτήρια μέσα στον ιστό της πόλης, να αγωνιστούμε μαζί τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  • Δευτέρα 20/2, 1μμ, στο 8ο Γυμνάσιο (Μιχαλακοπούλου & Αριστάρχου)
  • Τρίτη 21/2, 1μμ, στα 13/33 Δημοτικά (Πρέσπας & Πελοπίδα)

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ  ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment