PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η ανακύκλωση ήρθε για τα καλά στο Περιστέρι (photos)


Το Σαββατοκύριακο της ανακύκλωσης πρέπει να θεωρείται το συγκεκριμένο αφού στο Άλσος Περιστερίου παρουσιάζονται ουκ ολίγες δράσεις που με τον καιρό θα ενεργοποιηθούν μονίμως στην πόλη μας.

Φτάνοντας κάποιος στην είσοδο του Άλσους συναντάει το Κινητό Πράσινο Σημείο, τους ολοκαίνουργιους ηλιακούς κάδους, τους συλλέκτες οικιακής ανακύκλωσης και τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τη νέα γενιά ανακύκλωσης για την Ελλάδα που ο Δήμος Περιστερίου παρουσιάζει πρώτος και αναμένεται να τα βάλει σε χρήση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπου επιχειρήσεις και πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν πόντους μέσω ενεργειών ανακύκλωσης με σκοπό την απόκτηση κουπονιών προσφοράς ή δωρεά πόντων σε σχολικές μονάδες για την αναβάθμισή τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Το βασικό σύνθημα των δράσεων ανακύκλωσης που πραγματοποιούνται στο Άλσος Περιστερίου έχει τίτλο «Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω» και εκτός από τις νέες τεχνολογίες που αναφέραμε ο Δήμος παρουσιάζει για πρώτη φορά και τις μασκότ των εκδηλώσεων τον Πέρι και τον Τέρι.

Με τη βοήθεια του Πέρι και του Τέρι τα παιδιά γνωρίζουν και ανακαλύπτουν τα μυστικά της ανακύκλωσης και τραγουδούν για την ανακύκλωση, με συνοδεία αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Μια σπουδαία παρουσίαση του Δήμου Περιστερίου που πατάει στην επικαιρότητα και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον καθένα γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment