PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 9.11.2011


Οι εφημερίδες με μία ματιά

Η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και οι πολιτικές τριβές που προκαλεί η απαίτηση των Βρυξελλών για δεσμευτικές υπογραφές ως όρο για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ολονύχτιο θρίλερ για τον νέο πρωθυπουργό”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “δύο εικοσιτετράωρα συνεχών διαβουλεύσεων με όργιο φημών ταλαιπώρησε δημοσιογράφους, εφημερίδες και κανάλια. Το μεγάλο φαβορί, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αποδεκτός και από τον Αντώνη Σαμαρά, έθεσε τους δικούς του όρους προκειμένου να αποδεχθεί την πρωθυπουργία, πυροδοτώντας έτσι το πλήθος των φημών και συνεχίζοντας το θρίλερ που ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αντώνη, μην υπογράφεις το «συμβόλαιο» των εκβιαστών για το ξεπούλημα της Ελλάδας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η περήφανη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στα διαρκή «τελεσίγραφα», που έρχονται από τις Βρυξέλλες, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως υπάρχουν όρια στηνεθνική μας αξιοπρέπεια”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ως εδώ! Ο Σαμαράς «άκουσε» την οργή του λαού”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “«Ως εδώ!». Αυτό το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο «τελεσίγραφο ταπείνωσης» που έστειλαν ΔΝΤ και Eurogroup, απαιτώντας «γραπτές εγγυήσεις για την ψήφιση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων» προκειμένου να ξεπαγώσουν την έκτη δόση”.

ΕΘΝΟΣ: “Βρείτε λύση! Θρίλερ με την επιλογή πρωθυπουργού”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πολιτικό θρίλερ για τον νέο πρωθυπουργό. Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων χθες, με την ΕΕ να διαμηνύει με αυστηρότητα ότι ο χρόνος τελειώνει. Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα καταθέσει την τελική πρόταση για τη νέα κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Παπα-Στέφανος Σέρβος: Η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ελληνική!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “από όλα όσα είδαμε και καταγράψαμε στα πρώτα δύο μέρη του αφιερώματός μας για τον Αγιορείτη-Καρουλίτη μοναχό Στέφανο Σέρβο, βγαίνει το σαφέστατο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές σύγχρονες μορφές της παγκόσμιας Ορθοδοξίας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Κυβέρνηση με άγνωστο χ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του νέου πρωθυπουργού, η απερχόμενη κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα την κατάληξη των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχει η Ν.Δ. με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της, αλλά και ο ΛΑΟΣ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Δεν υπογράφω. «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια»”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το αίτημα των Ευρωπαίων να συνυπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς ρητή δέσμευση πως θα υλοποιήσει στο σύνολό του το πακέτο που απορρέει από την απόφαση των Βρυξελλών εξόργισε τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος με μια σαφή δήλωση φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κυρίως στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον”.

ΕΣΤΙΑ: “Ατελείωτο παζάρι για την Κυβέρνηση”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “άφωνο παρηκολούθησε και χθες το πανελλήνιο, το ατελείωτο παζάρι μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για τον σχηματισμό Κυβερνήσεως κοινής αποδοχής”.

Η ΑΥΓΗ: “Εξευτελίζουν την Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε συνθήκες υποτέλειας συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η νέα ωμή παρέμβαση του Eurogroup και του Ολι Ρν, που αξιώνουν ενυπόγραφες δηλώσεις από Παπανδρέου και Σαμαρά για την εφαρμογή των Μνημονίων, προκάλεσε νέα διάσταση για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Οδηγός επιβίωσης για χρεοκοπημένους πολίτες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “την πόρτα των τραπεζών χτυπούν χιλιάδες δανειολήπτες προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, εξασφαλίζοντας μικρότερη δόση με τα προγράμματα επαναδιαπραγμάτευσης που προσφέρουν οι τράπεζες”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Τα κόμματα διστάζουν την υπέρβαση”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “άλλο ένα εικοσιτετράωρο δυστοκίας στην προσπάθεια των κ. Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά να κάνουν την υπέρβαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ολοκληρώθηκε χθες, με το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού να παραπέμπουν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος”.

Η ΝΙΚΗ: “Πώς θα ήταν μισθοί, καταθέσεις, σε δραχμές”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει “το παραμικρό λάθος μπορεί να θέσει οριστικά την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Οι κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα από την πολιτική αστάθεια. Ποιά θα ήταν η αναλογία δραχμής-ευρώ εάν είχαμε πιστωτικό γεγονός”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Χαμένη στη «τζίφρα» η νέα κυβέρνηση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “θέμα εθνικής αξιοπρέπειας θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, απέναντι στο αίτημα των Βρυξελλών για γραπτή δέσμευση από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας για υλοποίηση της συμφωνίας της 26/27ης Οκτωβρίου”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αύριο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ούτε ώρα χαμένη. Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Το φάντασμα της Ιταλίας πάνω από έκτη δόση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το φάντασμα της Ιταλίας επειλεί τώρα την Ελλάδα και εντείνει, σε σημείο στραγγαλισμού της εθνικής αξιοπρέπειεας της χώρας, τις πιέσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την απαίτηση για γραπτές εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς: τα κεφάλαια που υπάρχουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς οικονομικής αρωγής προς το παρόν επαρκούν μόνο για την κάλυψη της Ελλάδας”.

City Press: “Ζούγκλα η αγορά εργασίας”.

Η εφημερίδα σημειώνει “Ερευνα ΕΒΕΑ: Εξι στους δέκα φοβούνται τη δουλειά τους. Μία στις τρεις προσλήψεις για εκ περιτροπής απασχόληση. ΣΕΠΕ και ΙΚΑ: Στο 30% η ανασφάλιστη εργασία”.

Metro: “Ζητείται υπεθυνότητα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ούτε χθες βγήκε… άσπρος καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο, αφού, παρά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτελείων των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και τις τηλεφωνικές συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Επικίνδυνη καθυστέρηση σχηματισμού κυβέρνησης”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ακατανόητη και επικίνδυνη καθυστέρηση, που επιτείνει την ανασφάλεια στην οικονομία, επέδειξαν τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων και κυρίως οι πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Με κομμένη την ανάσα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οριστική και ξεκάθαρη απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα «που οδεύει τελικά η χώρα» καλείται να δώσει σήμερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά τη σύγκληση το μεσημέρι του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει, όπως έγινε γνωστό αργά χθες τη νύχτα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Μεταμεσονύχτια συμφωνία για τον νέο Πρωθυπουργό”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ούτε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ούτε ο εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ κ. Τάκης Ρουμελιώτης, ούτε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, ούτε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Οι κκ Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς συμφώνησαν σε άλλη λύση, την οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ασκηση για «γερά νεύρα» η κυβέρνηση συναίνεσης”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σε κατάσταση αναμονής για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης παραμένει η χώρα, χωρίς ουδείς να μπορεί να εξηγήσει πειστικά τους λόγους που οδηγούν στην καθυστέρηση της αναγγελίας. Πιθανότερη επιλογή για την πρωθυπουργία παραμένει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment