PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 6.10.2011


Οι εφημερίδες με μια ματιά

H εξέταση αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και του ελληνικού χρέους και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κόλαση η Αθήνα!…”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με επεισόδια, συλλήψεις και τραυματισμούς στιγματίστηκε άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση, χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Βάλτε λεφτά ή κλείστε τις εταιρίες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “«Βρείτε κεφάλαια να κλείσετε τις τρύπες σας ή βάλτε λουκέτο». Με αυτό το τελεσίγραφο συνοδεύει τις διαπιστωτικές παρατηρήσεις της επί του εποπτικού ελέγχου μίας μόνο από τις 55 ασφαλιστικές που υπάγονται στην ελεγκτική δικαιοδοσία της η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τρέμουν το τέλος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “βλέποντας το πολιτικό τέλος τους να πλησιάζει, ο Γ. Παπανδρέου και οι συν αυτώ αναζητούν απεγνωσμένα οδό διαφυγής, χωρίς να αποκλείεται πλέον κανένα ενδεχόμενο”.

ΕΘΝΟΣ: “Οι απώλειες από το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αντιμέτωποι με μεγάλες ανατροπές βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που προωθείται στη Βουλή, συνεπάγεται δραστικές απώλειες στις αποδοχές τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Να αγοράσετε μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι” φέρεται να είπε ο Γέροντας Παΐσιος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα προφητικά λεχθέντα μεγάλων μορφών της ορθόδοξης χριαστιανικής μας πίστης, αλλά και με διάφορα μυστηριώδη «σημεία» που συμβαίνουν σε πιστούς και τα οποία δημιουργούν επιπρόσθετο προβληματισμό”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Αύξηση χρέους προκάλεσε η ΕΛΣΤΑΤ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε «κούρεμα» του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (αποτίμηση της χώρας σε χρήμα) προχώρησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, προκαλώντας αύξηση ελλείμματος και χρέους! Η αναθεώρηση που διενήργησε για την περίοδο μετά το 2005 οδήγησε στη μείωση κατά 2,9 δισ. ευρώ του ΑΕΠ για το 2010”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Απάτη ολκής με το ενιαίο μισθολόγιο”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μειώσεις-σοκ, που ξεκινούν από 7% και φθάνουν μέχρι και 52,5%, αναμένεται να υποστούν οι αποδοχές των 450.000 δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου, τις οποίες καταθέτουν σήμερα στη Βουλή οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και δ. Ρέππας”.

ΕΣΤΙΑ: “Ετσι διέλυσαν την οικονομία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η κυβέρνησις Παπανδρέου παρέλαβε ένα πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα. Αλλά ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας λειτουργούσε. Εν τούτοιες, μέσα στην διετία αυτή η ελληνική οικονομία περιέπεσε σε μία πρωτοφανούς εκτάσεως ύφεση”.

Η ΑΥΓΗ: “Μπροστά σε… διπλή χρεωκοπία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σχέδιο «κουρέματος» και «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» φέρνει σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρέσλερ”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Νέα μέτρα ή εκλογές το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η αναβολή της εκταμίευσης της 6ης δόσης, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τις πιέσεις από την τρόικα, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει μέσω εκφοβισμών και εκβιασμών νέα άγρια μέτρα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Προωθείται «κούρεμα» σε δόσεις”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αναθεώρηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών και μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προανήγγειλαν η Γερμανία, η Γαλλία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “25% κάτω οι επικουρικές συντάξεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “κόκκινο έχουν χτυπήσει τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της κρίσης και ύφεσης στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Παζάρι» για το ελληνικό χρέος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πυρετός διαβουλεύσεων σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΕ με στόχο τον περιορισμό της κρίσης χρέους. Ενώ η Ελλάδα αναμένει την επίσημη πρόταση για απομείωση της αξίας των ομολόγων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 21%, ενδεχομένως και από τον Φ. Ρέσλερ που φτάνει σήμερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρηθεί”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Τώρα πανστρατιά στη δράση για τη γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “από σήμερα κιόλας όλες οι δυνάμεις ρίχνονται με αποφασιστικότητα στον αγώνα για την οργάνωση και επιτυχία της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κλειδώνει το «κούρεμα»”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “κλειδώνει το μεγαλύτρο κούρεμα του ελληνικού χρέους – σε σχέση με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου – η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έδωσε τηνπρώτη σαφή ένδειξη για το σχέδιό της”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Οι ρουφιάνοι της τρόικας”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “από την πλούσια ιστορική εμπειρία της χώρας είναι γνωστό ότι οι κατακτητές – επιτηρητές – επόπτες, όπως και να τους ονομάσει κανείς, πάντοτε αναζήτησαν (και βρήκαν) εγχώριους πρόθυμους συνεργάτες (δωσίλογους – γερμανοτσολιάδες – κουκουλοφόρους), με των οποίων τη βοήθεια εμπέδωσαν την εξουσία τους. Η σύγχρονη δημοσιονομική (και όχι μόνο) κατοχή που βιώνουμε δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς την αξιοποίηση… πρόθυμων «κουκουλοφόρων»”.

Metro: “«Κουρεύουν» τον Γιώργο…”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Μέρκελ και ΔΝΤ πιέζουν την Ελλάδα για «κούρεμα» 21% του χρέους. Σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος. Εκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής”.

City Press: “Greek statistics και για την ύφεση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ύφεση στην Ελλάδα από το 2008 προέκυψε μετά από αναθεώρηση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005-2010, στην οποία προέβη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΣΤΑΤ)”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Οπλοστάσιο στην Τριανδρία”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Αύξηση αιτημάτων… 400% για δέσμευση λογαριασμών”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “«βροχή» αιτημάτων για άνοιγμα και δέσμευση λογαριασμών δέχονται οι τράπεζες από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “«Πυρετός» για haircut 50%. Στο τραπέζι τώρα γαλλογερμανική συμφωνία”.

Η εφημερίδα σημειώνει “δεν έχει τεθεί επισήμως το θέμα από τα θεσμικά όργανα, λέει η κυβέρνηση. Βερολίνο και Παρίσι συναινούν για μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών. Stress tests σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Σχέδια συντονισμένης στήριξης των τραπεζών”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σχέδια συντονισμένης στήριξης των τραπεζών βγαίνουν σε πρώτο πλάνο στο ευρωπαϊκό προσκήνιο – σχέδια, που αγορές και αναλυτές ερμηνεύουν ως κινήσεις προετοιμασίας για πιθανή ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ευρώπη και ΔΝΤ αναζητούν σχέδιο για το ελληνικό χρέος”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει τη συνεισφορά των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, κάτι που θα σημαίνει μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, έπειτα από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment