PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 30.09.2011


Οι εφημερίδες με μια ματιά

Οι πρώτες συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και οι καταλήψεις των δημόσιων υπηρεσιών, η εμπλοκή στην εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις, οι καταλήψεις των σχολείων, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εκτός ελέγχου οι καταλήψεις στα Σχολεία!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “για μαθήματα τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και στις διακοπές των Χριστουγέννων, προειδοποιεί το υπουργείο. Αυτόφωρη διαδικασία αποφάσισε ο Αρειος Πάγος για τα αδικήματα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Διώξτε τώρα την τρόικα για να επιστρέψουμε στην δραχμή”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “μόνο έτσι θα σωθεί ο λαός και η χώρα. Διαφορετικά θα μας σπρώξουν σε χρεωκοπία εντός της ευρωζώνης, θα λεηλατήσουν τον εθνικό μας πλούτο και οι Έλληνες για πολλές δεκαετίες θα δουλεύουν σαν σκλάβοι στον τόπο τους”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Κωμωδία με SMS”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ζαλάδα μαθητευόμενων μάχων! Οταν τα κινητά τηλέφωνα εκδικούνται για το χαράτσι στα ακίνητα. Άγριος καβγάς και μια παραίτηση για ένα “λάθος” δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών”.

ΕΘΝΟΣ: “Διπλή θηλιά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκκαθαρίσεις εδώ και τώρα απαιτεί η τρόικα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “απαίτηση για άμεσες εκκαθαρίσεις προβάλλει η τρόικα. Διπλή θηλιά αποτελούν για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους οι επερχόμενες απολύσεις και η δραστική μείωση των αποδοχών τους”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο Πατροκοσμάς για τη σημερινή ελληνική κρίση!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “συγκλονίζουν οι προφητείες του για όλα όσα ζούμε στις ημέρες μας. Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα. Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο. Καρτερούμεν δείψες, πείνες μεγάλες”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “5 νομικά εμπόδια για την εφεδρεία”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η εργασιακή εφεδρεία είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αμέσως, διότι προσκρούει σε ανυπέρβλητα συνταγματικά και νομικά εμπόδια, ισχυρίζονται οι συνταγματολόγοι Κ.Χρυσόγονος και Γ.Κατρούγκαλος με κείμενά τους στην Ε”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Απολύσεις εδώ και τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η Τρόικα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πρόσχημα το συνταγματικό κώλυμα που επικατελείται το οικονομικό επιτελείο. Οι δανειστές εκτός από τους 30.000 έφεδρους του 2011, θέτουν ως όρο για την 6η δόση τη μαζική απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων”.

ΕΣΤΙΑ: “Οι ηγέτες θυσιάζουν το ίδιον συμφέρον”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ” προ πέντε ετών μία ενέργεια του προέδρου αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση. Στις 2 Νοεμβρίου 2006 ο τότε πρόεδρος του ΔΣ της Whole Foods Markets John Mackey απηύθυνε επιστολή προς τους εργαζομένους της εταιρείας και ανεκοίνωσε ότι μειώνει τις ετήσιες αποδοχές του στο ποσό του 1 δολαρίου.”

Η ΑΥΓΗ: “Στα… κάγκελα οι μαθητές”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “υπό κατάληψη πάνω από 600 γυμνάσια και λύκεια για τις ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές και γενικότερα το Μνημόνιο την Παιδεία. Σκηνικό έντασης και βίας επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση προς εκφοβισμό μαθητών, καθηγητών και γονέων”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Τα πλασματικά σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αυξάνονται σταδιακά ως το 2015 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για μειωμένη σύνταξη και στα 65 για κανονική, ενώ μπαίνει πλαφόν στις συντάξεις, ύψους 2.773 ευρώ (μαζί με τα οικογενειακά επιδόματα).

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Οροφή στο δημόσιο τα 2.700 ευρώ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Απώλειες στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, που φτάνουν έως το 40% περίπου επέρχονται με το ενιαίο μισθολόγιο οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “48.262 κλοπές και ληστείες σε 6 μήνες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αλωνίζουν οι κακοποιοί, μπουκάρουν στα σπίτια βαρία οπλισμένοι, ακόμα και με καλάσνικοφ, απειλούν, βιάζουν, και ληστεύουν. Ανήμπορη να αντιδράσει η Αστυνομία αρκείται σε ρόλο… παρατηρητή καταγράφοντας τα περιστατικά”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Τα παιδία παίζει…”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έδωσε ο εισαγγελέας του Αρειου Πάγου Ι.Τέντες”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Λεφτά στη μειονότητα για να φοράνε μαντίλα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φ
οράει μαντίλα. Η Άγκυρα “ενισχύει” όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη να φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ξεσηκωθείτε! απειλούν τους μαθητές γιατί αγωνίζονται”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος τους να ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμος παιδιών υποστιτίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ: “Δημόσιο, ώρα μηδέν!”

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι “Εφεδρεία: συσκέψεις ως αργά τη νύχτα αλλά και σκληρά σενάρια ακόμα και για άμεσες απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μισθολόγιο: στα 780 ευρώ θα φτάσει ο κατώτατος μισθός και στα 2.700 ευρώ η οροφή μαζί με όσα από τα επιδόματα παραμείνουν. Βαθμολόγιο: με το σταγονόμετρο θα γίνονται οι προαγωγές και δεν θα παίρνουν αύξηση όσοι κρίνονται στάσιμοι στην αξιολόγηση”.

DEALnews: “Η μυστική έκθεση της Morgan Stanley”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τα 7 σενάρια για το μέλλον της χώρας. Διαγραφή χρέους 60% τον Φεβρουάριο. Στις 14 Οκτωβρίου θα εκταμιευτεί η έκτη δόση. Πως διασωληνώνεται η χώρα στα δάνεια και γιατί θα χρειαστεί και άλλη βοήθεια. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία. Θα μας χρηματοδοτούν ως το 2013”.

metro:”Το κράτος…. υπό κατάληψη”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με αποκλεισμό 11 υπουργείων “υποδέχθηκαν” χθες οι εργαζόμενοι την τρόικα. Αυξάνονται τα “λουκέτα” στα σχολεία. Καβγάδες κυβερνητικών στελεχών στο υπουργικό συμβούλιο. Αυστηρούς ελέγχους ξεκίνησαν οι εκπρόσωποι ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Ανησυχητική εμπλοκή στην εργασιακή εφεδρεία”.

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι “για την Κυριακή μετέθεσε το υπουργικό συμβούλιο την απόφασή του σχετικά με τη διαδικασία εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο τομέα καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν νομικά και διαδικαστικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.”

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Θετική η τρόικα. Πρώτο ναι για το πακέτο μέτρων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ικανοποίηση στην κυβέρνηση. Καλό κλίμα στη συνάντηση. Οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αγκάθι το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Η τρόικα μετράει τα…. μέτρα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στο κυριακάτικο υπουργικό συμβούλιο η εργασιακή εφεδρεία. Πράσινο φως πήρε το ενιαίο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο. Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ της έκλεισαν την πόρτα σε εννέα υπουργεία”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία επενδύσεων στην Ελλάδα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ στην επιτακτική ανάγκη εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση, ανέλαβαν στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπουργών Ανταγωνιστικότητας ο υπουργός Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φιλιπ Ρέσλερ”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment