PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 20.11.2011


Οι κυριακάτικες εφημερίδες με μια ματιά

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, οι πρόσθετοι φόροι στον προϋπολογισμό του 2012, η μίνι παράταση για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και οι κομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τη θέση του προέδρου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον κυριακάτικο τύπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: “Εργο, έργο, έργο!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αποτελέσματα εδώ και τώρα απαιτεί από τους υπουργούς ο νέος πρωθυπουργός. Να σταματήσει το χρόνο προσπαθεί ήδη ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ανοιχτά θέματα, να πιάσει το νήμα διεθνώς από εκεί που το άφησε ο Γ.Παπανδρέου, αλλά και να δείξει καλά δείγματα στην τρόικα, σε ό,τι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές”.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Η μεγάλη λύση. Το σχέδιο Μέρκελ και οι ελπίδες Παπαδήμου”.

Κατά την εφημερίδα “η μετάδοση και η μεγέθυνση της κρίσης που πλέον πλήττει την Ιταλία και τη Γαλλία πιέσουν την κυρία Ανγκελα Μέρκελ για την αποδοχή μεγάλης λύσης η οποία θα επιτρέψει την εκτύπωση χρήματος από την ΕΚΤ και τη θεσμοθέτηση του ευρωομολόγου με αντάλλαγμα τον κεντρικό έλεγχο των Βρυξελλών επί της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών, τη δημιουργία κοινού ταμείου δαπανών και φόρων και τον σχεδιασμό κοινής άμυνας”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Δημόσιο: Όλοι οι νέοι μισθοί. Σε ποιούς πέφτει το μεγάλο τσεκούρι”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “λαιμητόμο για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι θεσπιζόμενες ρυθμίσεις κατεβάζουν τον καθαρό μισθό των νεοδιοριζόμενων στο επίπεδο των 660 ευρώ”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Τρεις βόμβες Ράιχενμπαχ για τη φοροδιαφυγή”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ” για να υπάρξουν αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής χρειάζεται πάνω απ’όλα πολιτική βούληση, τονίζει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, και αποκαλύπτει ότι το σχέδιο δράσης υπάρχει από τον περασμένο Μάιο και έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Κόμμα-τραβεστί η ΝΔ που εδράζει στο φυσικό του χώρο (δηλαδή στη Συγγρού)”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με μια επιστολή που όλοι στη ΝΔ και όχι μόνο διάβασαν ο υπ.Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη ΝΔ καταγγέλλοντας την μη εκπλήρωση των προσδοκιών όσων έσπευσαν το Νοέμβριο του 2009 να ψηφίσουν για πρόεδρο του Κόμματος τον Αντώνη Σαμαρά”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Η Ευρώπη φλέγεται”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “η εμμονή της Γερμανίας στη δημοσιονομική πειθαρχία και στο μονόπλευρο ρόλο της ΕΚΤ ως μηχανισμού ελέγχου του πληθωρισμού κινδυνεύει όχι μόνο να διαλύσει την ευρωζώνη, αλλά να οδηγήσει ακόμα και σε γεωπολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη με επίκεντρο το ρόλο της Γαλλίας και δευτερευόντως της οικονομικά καταρρέουσας Ιταλίας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η Αθήνα αναζητεί σωσίβιο την ώρα που το ευρώ κλυδωνίζεται”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το νωρίτερο στις 5 Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί ο πρώτος στόχος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δηλαδή την καταβολή της 6ης δόσης, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ικανοποιηθεί με κάποιον τρόπο ο όρος για την παροχή γραπτών δεσμεύσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς”.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: “Το Μάαστριχτ καταρρέει εντός και εκτός συνόρων”.

Κατά την εφημερίδα “παρά τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κρίσης, η χώρα μπορεί να βρει διέξοδο, τελικώς, μόνο με την αλλαγή του δόγματος του Μάαστριχτ και την εφαρμογή μια άλλης πολιτικής με επίκεντρο την ανάπτυξη και την απασχόληση.”

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “Μόνο με τις κλωτσιές θα φύγει ο Γιωργάκης”. Σύμφωνα με την εφημερίδα “αφού διέλυσε την Ελλάδα είναι αποφασισμένος να διαλύσει και τη Δημοκρατική Παράταξη. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να καταστρέψει τη χώρα, να γελοιοποιήσει διεθνώς τον εαυτό του και να γίνει το πλέον μισητό πρόσωπο στην πολιτική μας ιστορία”.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Το ευρώ στο χείλος της αβύσσου”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “διαιρεμένη και πανικόβλητη η ηγεσία της ΕΕ παρακολουθεί την κρίση να χτυπάει την πόρτα της Γαλλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας. 17 έγκυροι οικονομικοί αναλυτές εξηγούν τις αιτίες του φαινομένου και προτείνουν λύσεις για το ενιαίο νόμισμα και τη χώρα μας”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Λαϊκή αντεπίθεση στην εξαθλίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό 2012”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο κρατικός προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη είναι βαθιά ταξικός. Οδηγεί στη φοροεξόντωση και εξαθλίωση του λαού. Φοροκλέβει άγρια τα λαϊκά εισοδήματα αυξάνοντας κατά 29% τους φόρους φυσικών προσώπων και μειώνει δραστικά κατά 22% τους φόρους των επιχειρήσεων συγκριτικά με το 2011 “.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Το αλαλούμ στα ταμεία δίνει… παράταση στην εφεδρεία!”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως στις ΔΕΚΟ Συγκοινωνιών, η εγκύκλιος που τους καλούσε να δηλώσουν έως αύριο την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα με τον ακριβή αριθμό ενσήμων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την εφεδρεία”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Φεύγει τον Δεκέμβρη. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Παπανδρέου στις συναντήσεις της Παρασκευής”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον Γ.Παπανδρέου σε ό,τι αφορά την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όλα δείχνουν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μέσα στον Δεκέμβρη, και πάντως πριν από το τέλος του 2011 θα έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αποχώρηση του Γιώργου και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ”.

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: “Φορολογική επέλαση σε άδειες τσέπες”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “με 18 φορο-παγίδες προσπαθούν να μαζέψουν 7,4 δισ.ευρώ περισσότερα από το 2011, ενώ επιχειρήσεις και νοικοκυριά καταρρέουν. Εξοντώνουν μισθωτούς και συνταξιούχους με παρακράτηση-σοκ από 1ης Ιανουαρίου. Φουσκωμένο το χαράτσι στα ακίνητα από την αύξηση αντικειμενικών αξιών”.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Ιδού τα ονόματα της λέσχης BILDERBERG! “.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ανοίγει τις μυστικές πόρτες που κρύβουν αυτούς που κυβερνούν τον κόσμο. Είναι μας λένε οι εξυπνότεροι και οι καλύτεροι, αλλά γιατί δεν συνεδριάζουν δημόσια; “.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Νέες συλλήψεις Ελβετών και 1.500 οφειλετών”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “οι χειροπέδες έφεραν διακανονισμό 1 δισ.ευρώ. Ευ.Βενιζέλος:δεν μας ενδιαφέρει ποιοι είναι, πάμε ανάλογα με την οφειλή τους. Δεν κοιμούνται πια στα σπίτια τους ή φεύγουν νύχτα από τη χώρα κάποια γνωστά ονόματα “.

Real news: “3 μνηστήρες για τη θέση του Γιώργου”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παπουτσής, παίρνουν θέση στην αφετηρία για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Μετρούν τις δυνάμεις τους Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου. Στα μέσα Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Η ζωή μας σε δραχμές με απλά παραδείγματα”.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι “τα συν και τα πλην του παλιού εθνικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ. Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί και ποιές θα είναι οι συνέπειες από μια υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 15% “.

FREE SUNDAY:”Πλεόνασμα δια πυρός και Σιδήρου”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κοινωνικά σκληρός και διαχειριστικά δύσκολος ο προϋπολογισμό του 2012. Η οικονομική συγκυρία δυσχεραίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Οι κομματικοί υπολογισμοί υπονομεύουν το πείραμα Παπαδήμου”

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:“Στα σύνορα εργασίας-ανεργίας”.

ΕΞΠΡΕΣ: “Αγωνιώδη αιτήματα για τόνωση της ρευστότητας”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το υπουργείο Οικονομικών προβληματίζεται από τα αγωνιώδη αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και εξετάζει τρόπους για τη στήριξη των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης ακόμη και με τη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Αδικοι και ισοπεδωτικοί φόροι”.

Κατά την εφημερίδα “επιτακτική καθίσταται η ανατροπή της αναλογίας εμμέσων και άμεσων φόρων η οποία τα τελευταία χρόνια πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις υπέρ των πρώτων, εξαιτίας της ανάγκης για άμεσες ταμειακές ροές”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment