PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 18.11.2011


Οι εφημερίδες με μία ματιά

Οι διορθώσεις στο τέλος ακινήτων που επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, η έκθεση-κόλαφος της Ομάδας Δράσης για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση και το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Γ. Παπανδρέου τα στελέχη του”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε εφιάλτη τείνει να εξελιχθεί για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, η αμφισβήτηση που καθημερινά δέχεται από κομματικά στελέχη που του δείχνουν, όλο και πιο ξεκάθαρα, τον δρόμο της εξόδου από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Δεν μπορούν να σώσουν τις χώρες τους αυτοί που παριστάνουν τους σωτήρες της Ελλάδας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “καταρρέουν με πάταγο οι δήθεν ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, ενώ ο Γιούνκερ καρφώνει την Γερμανία που κρύβει επιμελώς τα τεράστια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος της”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ψαλίδι έως 30% στις επικουρικές συντάξεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τη «σφαγή» των επικουρικών συντάξεων μεθοδεύει το υπουργείο Εργασίας. Οι πρώτες πληροφορίες από τις νέες αναλογιστικές μελέτες που απαίτησε η τρόικα, οι οποίες ολοκληρώνονται έως τα τέλη Νοεμβρίου, εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας της συντριπτικής πλειονότητας των ταμείων επικουρικής ασφάλισης, γεγονός που μεταφράζεται σε νέα δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 30% από το νέο έτος”.

ΕΘΝΟΣ: “Εξαιρέσεις στο χαράτσι μετά τη θύελλα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “θύελλα προκαλούν τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους περιλαμβάνεται το χαράτσι για τα ακίνητα. Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε χτες ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Διερευνήθηκε η δυνατότητα να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος κατηγορίες, όπως υπερήλικες, ασθενείς, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Παπα-Στέφανος Σέρβος: Ο Προφήτης Ηλίας ήλθε και η διακυβέρνηση του Αντίχριστου!”.

Η εφημερίδα γράφει “συνεχίζουμε σήμερα την παράθεση των λόγων αυτής της μεγάλης μορφής της σύγχρονης παγκόσμιας Ορθοδοξίας, του παπα-Στέφανου του Σέρβου, Αγιορείτη-καρουλίτη μοναχού, τονίζοντας την ιδιαίτερη χαρά μας που τα προηγούμενα -3 στον αριθμό- άρθρα μας για το ίδιο θέμα έγιναν αποδεκτά με πολύ ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Εισβολή ΜΑΤ στο άσυλο”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τα ΜΑΤ κατήργησαν και στην πράξη το άσυλο. Εκαναν έφοδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κυνήγησαν και συνέλαβαν διαδηλωτές μέσα σε σύννεφα από χημικά”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Στο γύψο η δικαιοσύνη για το χαράτσι στα ακίνητα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο Βενιζέλος επιχειρεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις που δικαιώνουν πολίτες για αδικίες και λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εκφοβίζουν τους δημάρχους με πειθαρχικές διώξεις, επειδή προσφέρουν νομική κάλυψη σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν”.

ΕΣΤΙΑ: “Η γλώσσα της αλήθειας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η πρώτη μεγάλη υπηρεσία την οποία έχει προσφέρει στον τόπο ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι ότι μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας”.

Η ΑΥΓΗ: “Ευρωζώνη: Ή αλλάζει ή διαλύεται”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η φωτιά του δημόσιου χρέους έχει μεταδοθεί από την περιφέρεια στην καρδιά της Ευρωζώνης. Βερολίνο και Παρίσι δεν κρατούν πλέον ενιαία στάση. Η Μέρκελ επιμένει ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να εκδώσει νέο χρήμα, παρ΄ότι ο Μηχανισμός (EFSF) δεν μπορεί να βρει χρήματα στις αγορές για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες δανεισμού των χωρών που απειλούνται να βγουν εκτός αγοράς”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Αναγνώριση χρόνου ασφάλισης για τις εργαζόμενες μητέρες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη επεκτείνεται η ασφαλιστική κάλυψη και για τη διάρκεια χρήσης της ειδικής εξάμηνης άδειας μητρότητας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Εκθεση-κόλαφος για το Δημόσιο”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “κόλαφο για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση σε όλη της τη δομή αποτελεί η πρώτη έκθεση της Ομάδας Δράσης, που παρουσίασε χθες ο επικεφαλής της Χορστ Ράιχενμπαχ. Η έκθεση αναφέρεται εκτενώς στις παθογένειες και τα σοβαρότατα προβλήματα της κρατικής μηχανής, από την ανικανότητα είσπραξης των φόρων έως την αδυναμία να απορροφηθουν κοινοτικά κονδύλια”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “9 εντολές για να βρούμε λεφτά”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, που έχουν στείλει οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι «λεφτά υπάρχουν», εκτιμά ότι από τη φοροδιαφυγή μπορούν να έρθουν μόνο 8 δισ. και κάνει λόγο για αγκάθια και διάλυση της κρατικής μηχανής”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Νέα μέτρα λόγω «μαύρης τρύπας» στα έσοδα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο προϋπολογισμός του 2012 θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εν όψει της κατάθεσής του στη Βουλή αργότερα την ίδια ημέρα. Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία ότι το εφετινό έλλειμμα θα κλείισει πάνω από το 9% του ΑΕΠ, καθώς στο δεκάμηνο η «μαύρη τρύπα» των εσόδων διευρύνθηκε στα 4,5 δισ. ευρώ, γεγονός που αναμένεται να φέρει πρόσθετα μέτρα εντός του νέου έτους”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Το κόμμα του Λουκά”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου οδηγεί σε ένα νέο πολιτικό τοπίο, πρωτίστως ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του σημερινού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση και να χαράξει πορεία εξόδου”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Η ταξική αλληλεγγύη δυναμώνει τον αγώνα των χαλυβουργών”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αποτελεί σημαντικό στυλοβάτη και στήριγμα για να συνεχίσουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν για 19η μέρα και γίνεται πηγή διδαγμάτων για την οργάνωση της ταξικής πάλης των εργατών που ενισχύει την αστείρευτη, ανεξάντλητη δύναμή τους”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Λίφτινγκ στο χαράτσι με απαλλαγές και εξαιρέσεις”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “διορθώσεις στο τέλος ακινήτων επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από τις αντιδράσεις και τη σωρεία λαθών στα εκκαθαριστικά που εστάλησαν στους φορολογουμένους. Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από το τέλος οι οικονομικά αδύνατοι, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι, πολυτεκνου και υπερήλικοι με χαμηλά εισοδήματα”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “«Λιμνάζουν» οφειλές 60 δισ. προς το Ελληνικό Δημόσιο”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ανατροπή στις δομές και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα προτείνει εμμέσως πλην σαφώς ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της ειδικής ομάδας δράσης. Στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στι Βρυξέλλες τονίζεται ότι παραμένουν ανείσπρακτες ληξιπρόθεσμες οφειλές 60 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ αφορούν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Καταρχήν συμφωνία. Το 80% αποδέχεται το «κούρεμα»”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι συζητήσεις για την εφαρμογή του haircut στα ελληνικά ομόλογα. Οι τραπεζίτες που συναντήθηκαν χθες στη Φρανκφούρη έστειλαν θετικό μήνυμα σε Βρυξέλλες και Αθήνα ότι η αποδοχή της πρότασης της 26ης Οκτωβρίου κινείται κοντά στο 80%. Ο Τσ. Νταλάρα με δηλώσεις του έδειξε πως υπάρχει καταρχήν συμφωνία και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα έχουν καταλήξει σε μία οριστική πλατφόρμα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Αντεπίθεση χωρίς αντίσταση στην ευρωζώνη από τις αγορές”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αντεπίθεση χωρίς αντίσταση εξαπολύουν οι αγορές κατά της ευρωζώνης, με τη Γαλλία να μπαίνει πλέον ευθέως στο στόχαστρο και τη Γερμανία να επιμένει σε ρόλο θεατή αρνούμενη οποιαδήποτε δραστική, «αμυντική» παρέμβαση της ΕΚΤ”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Οι πηγές χρηματοδότησης κλείνουν για την Ευρωζώνη”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “κλείνουν οι «στρόφιγγες» χρηματοδότησης για τις χώρες της Ευρωζώνης, με Ισπανία και Γαλλία να βρίσκονται χθες αντιμέτωπες με υπερβολικά αυξημένο κόστος δανεισμού και περιορισμένη ζήτηση στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων, αντικατοπτρίζοντας τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ζώνης του Ευρώ”.

DEALnews: “Η νέα λίστα συλλήψεων”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ένα έγγραφο ντοκουμέντο από τα κιτάπια του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η Deal News. Πρόκειται για τη λίστα-φωτιά, 42 επιχειρηματιών των οποίων οι υπεύθυνοι, όπως αναφέρονται ονομαστικά, πρόκειται να συλληφθούν τις επόμενες ημέρες για μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο, συνολικού ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment