PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 14.11.2011


Οι εφημερίδες με μία ματιά

Το στίγμα της πολιτικής Λουκά Παπαδήμου με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, οι πιέσεις που ασκούνται στον νέο πρωθυπουργό από Μέρκελ και Σαρκοζί, και η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρίσιμη η εβδομάδα…. “.

Η εφημερίδα γράφει ότι “από σήμερα αρχίζουν τα δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση. Άφιξη της τρόικας και της ομάδας με τον Ράιχενμπαχ. Ολοκλήρωση κατάθεση του προϋπολογισμού. Οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Δεν υπογράφει ο Σαμαράς τη δήλωση εθνικής υποταγής στην τρόικα”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι “αποφασισμένος να προστατέψει την αξιοπρέπεια της χώρας και του ελληνικού λαού από τις εξευτελιστικές και εκβιαστικές πρακτικές των κατοχικών δυνάμεων “.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Ανάσα για τους δανειολήπτες οι ρυθμίσεις των στεγαστικών”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση της δόσης με καταβολή μόνο τόκων και όχι του κεφαλαίου για ένα διάστημα είναι οι πιο συνηθισμένες διευκολύνσεις των τραπεζών προς τους δανειολήπτες”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:”Πήρε φόρα ο “υπάλληλος” της… Μέρκελ!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “προτού ακόμα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος άρχισε τις παρεκκλίσεις από τη συμφωνία του Προεδρικού Μεγάρου για τον σκοπό και το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησής του”.

ΕΘΝΟΣ: “Φόροι στοπ γκάζι για μείωση του κράτους”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το στίγμα της πολιτική του δίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Βάζει φρένο σε περαιτέρω αύξηση των φόρων και νέες περικοπές αποδοχών. Επιταχύνει περιορισμό του κράτους, αποκρατικοποιήσεις και κλείσιμο οργανισμών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο Πατροκοσμάς για τα φοβερά τενολογικά επιτεύγματα του Μέλλοντος! “.

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι “Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται! Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια. Θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του(;)! Θα διευθύνουν τον κόσμο τα… άλαλα και τα μπάλαλα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:”Το πακέτο Παπαδήμου με διαδικασία – εξπρές”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και νησιώτες τα θύματα του νέου φορολογικού. Επισπεύδουν την εφεδρεία στο Δημόσιο. Λήγουν οι προθεσμίες για 30.000 υπαλλήλους. Ζημώσεις για να αλλάξει το νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί “.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Σε κατάψυξη τα έσοδα”.

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι “ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας “τρέμουν” την βουτιά στα έσοδα μέχρι το τέλος του χρόνου “.

ΕΣΤΙΑ: “Άλλαξε άρδην η ψυχολογία”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “μέσα σε ένα 24ωρο άλλαξε άρδην η ψυχολογία. Ηρκεσαν η εικόνα του νέου Πρωθυπουργού, το καθαρό βλέμμα του και οι λακωνικές αλλά μεστές περιεχομένου δηλώσεις του, για να ξαναγεννηθή η ελπίδα “.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ιδού το νέο Μνημόνιο. Μαραθώνιος λιτότητας έως το 2015”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την προσήλωσή της στον στόχο της μείωσης του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ ως το 2015 επιβεβαιώνει η κυβέρνηση στο νέο Μνημόνιο: σύμφωνα με αυτό, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου Ασφαλιστικού, δεν αποκλείονται νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και τον Μάρτιο έρχεται το νέο φορολογικό “.

City Press:”Σκληρή στάση από Μέρκελ-Σαρκοζί”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “καλωσορίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά κλιμακώνουν τις πιέσεις. Επιμένουν στην υπογραφή των συμφωνιών από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τεστ για την 6η δόση”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “αγώνας δρόμου του πρωθυπουργού για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ιδιωτικοποιήσεις και λουκέτο σε δημόσιους φορείς. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και δεν θα γίνουν άλλες περικοπές μισθών “.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τρέξτε γρήγορα αν θέλετε να πάρετε την έκτη δόση”.

Η εφημερίδα τονίζει “ο γαλλογερμανικός άξονας συνεχίζει τις ασφυκτικές πιέσεις και στην κυβέρνηση Παπαδήμου για επιτάχυνση της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου “.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment