PeristeriNews.gr
Media

Εφημερίδες 10.10.2011


Οι εφημερίδες με μια ματιά.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ Σαρκοζί και η δέσμευσή τους για βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, συνάντηση Βενιζέλου με την τρόικα και η δέσμευση για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αφαίρεση από το 60% του μισθού που θα λάβουν μέχρι την οριστική τους απόλυση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έμφραγμα με απεργίες στα ΜΜΜ και τους ΟΤΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οριστική λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με φόντο το κούρεμα του ελληνικού χρέους η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί. Στόχος τους η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία των τραπεζών. Γαλλογερμανικός άξονας θα αποφασίζει για την οικονομική πολιτική της ΕΕ ».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Αποτελειώνουν τον Γιώργο τα… ορφανά του Σημίτη».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «οι εκσυγχρονιστές χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό «καμένο χαρτί» και απαιτούν την απομάκρυνσή του ».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Σύνταξη με 7.500 ένσημα των συγγενών αναπήρων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «γονέας ανάπηρου παιδιού και η σύζυγος ή ο αδελφός ανάπηρου ατόμου αν είναι ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 25 χρόνια ασφάλισης».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:«Τρόικα με…. καλάσνικοφ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «οδηγούν τους Έλληνες στην απόγνωση και την αυτοκτονία. Ολο το Σαββατοκύριακο συζητούσαν με τον (ανεπαρκή!) Βενιζέλο την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και τα «αντίποινα» των 6 δισ.ευρώ, αν δεν πληρώσουν όλοι το άγριο χαράτσι στα ακίνητα».

ΕΘΝΟΣ: «Κούρεμα στο σκοτάδι από Μέρκελ-Σαρκοζί».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σε συνολική επίλυση της κρίσης κατέληξαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Εξέτασαν το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους μέχρι και 60%».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο ελληνικός κώδικας Da Vinci!!!».

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι «Τούρκοι, Οθωμανοί, Γερμανοί ναζί, Ρώσοι κομμουνιστές και Εβραίοι σιωνιστές ψάχνουν… τον Πολύτιμο Σταυρό των Κομνηνών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:«Εκλεψαν στα κρυφά την αποζημίωση των «εφέδρων»».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «θα αφαιρείται από το 60% του μισθού που θα λάβουν μέχρι την οριστική τους απόλυση 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με διάταξη που προστέθηκε νύχτα. Κλέβουν και 35 ευρώ μηνιαίως από 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «15 απαντήσεις για εφεδρεία, Μισθολόγιο, Βαθμολόγιο».

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «οι μαύρες τρύπες και τα πιο συχνά ερωτήματα στο πολυνομοσχέδιο. Μόνο για φέτος γλιτώνουν την απόλυση οι καθηγητές. Μόνο γιατρούς του ΕΣΥ εξαιρεί το νομοσχέδιο».

ΕΣΤΙΑ: «Τεράστιες ευθύνες για το κούρεμα».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η κυβέρνησις Παπανδρέου, βρίσκεται στην εξουσία επί δύο ολόκληρα χρόνια. Επί των ημερών της το δημόσιο χρέος της χώρας, εκτινάχθηκε από το 127% του ΑΕΠ (στοιχεία Eurostat για το 2009) σε 166% του ΑΕΠ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παζάρια έξω από το κουρείο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Λύση ως το τέλος Οκτωβρίου υποσχέθηκαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί. Δεσμεύσεις για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη στήριξη των τραπεζών. Δεν συμφώνησαν για το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους».

City Press:«Έμφραγμα» με απεργίες και σκουπίδια.

Η εφημερίδα γράφει «ακινητοποιημένα μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφοροεία και τρόλεϊ. Δεύτερη εβδομάδα χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών, μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Εκατοντάδες σχολεία παραμένουν υπό κατάληψη».

Μetro:«Στην κλεψύδρα του τρόμου…»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τέλη Οκτωβρίου το νέο σχέδιο για την Ελλάδα. Μέρκελ-Σαρκοζί ακύρωσαν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Συμφωνία κορυφής. Λύση για Ελλάδα, τράπεζες, ευρώ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «δέσμευση Μέρκελ-Σαρκοζί για συνολική απάντηση έως το τέλος Οκτωβρίου. Βιώσιμο σχέδιο για το ελληνικό χρέος εντός της Ευρωζώνης. Η Ευρώπη θα εμφανιστεί με μία φωνή στη Σύνοδο του G-20. Κοινά κριτήρια για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βιώσιμη και μόνιμη λύση ψάχνουν Μέρκελ-Σαρκοζί».

Η εφημερίδα τονίζει «μία μόνιμη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα δεσμεύθηκαν να παρουσιάσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει αφού πρώτα η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment