PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση διαμόρφωσε συνθήκες πολιτικής παρακμής


«Η κυβέρνηση δεν έχει βρεθεί απλώς σε πολιτικό αδιέξοδο, έχει διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής παρακμής», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σε δηλώσεις του από τη Λάρισα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η παρακμή αυτή επηρεάζει την καρδιά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, τους θεσμούς».

«Ενώ η χώρα χρειάζεται κινητοποίηση των δημιουργικών της δυνάμεων, χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, μια στρατηγική, αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά γίνονται κινήσεις άτσαλες και τελικά βλαπτικές και για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία», είπε ο κ. Βενιζέλος, στο περιθώριο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών, με θέμα ««Θεσμική εκτροπή και οικονομικό αδιέξοδο – Οι προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης».

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι για εκείνον, ως καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, αυτά είναι πράγματα προφανή και αυτονόητα. «Είχαμε επιμείνει στην αντισυνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Παππά από την πρώτη στιγμή. Από το φθινόπωρο του 2015. Και οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαμε αναπτύξει στη Βουλή -προσωπικά το είχα κάνει τουλάχιστον τρεις φορές- έγιναν καθ’ ολοκληρία δεκτές από τον Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μόνο όποιος είναι παντελώς άσχετος ή είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με θράσος και χυδαιότητα τους θεσμούς δεν καταλαβαίνει τα πράγματα αυτά», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του πρόεδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «εκλογές δεν μπορεί να επιβάλει η αντιπολίτευση. Εκλογές θα ήταν η σωστή επιλογή για τον κ. Τσίπρα, αν είχε αίσθηση του εθνικού συμφέροντος και αν είχε μια μέριμνα κάπως διορατική για την παράταξή του. Διότι η παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία είναι ο πιο δυσμενής παράγοντας όχι μόνο για τους θεσμούς αλλά και για την οικονομία».

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού περιβάλλοντος και χαρακτήρισε εφικτή την εθνική ανάκαμψη, εκτιμώντας ότι «υπάρχουν στη χώρα ενδογενείς πόροι και δυνάμεις οι οποίες δυστυχώς εγκλωβίζονται στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση, στον συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώθηκε από τον Ιανουάριο του 2015».

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, είπε ότι «τα διάφορα σχήματα πρέπει να ενωθούν ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή δυναμική και τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία», καθώς όπως πρόσθεσε, «είναι ο θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής».

«Αυτό που κυριαρχεί για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και των συνεργατών τους είναι μια λέξη: η απόλυτη διάψευση σε όλα» συμπλήρωσε και, σχολιάζοντας την επιλογή του Β. Πολύδωρα από την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ, είπε: «Αυτό το θέμα εξαντλήθηκε. Ήταν τόσο προκλητικό και απλοϊκό στη σύλληψή του που έβλαψε τους εμπνευστές του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment