PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευκλ. Τσακαλώτος: Κάποιοι θα κερδίσουν, μερικοί θα χάσουν


Περιμένατε να πάρουμε νέα μέτρα και δεν θα πάρουμε κανένα μέτρο, γιατί θα έχουμε μηδενική «καθαρή» δημοσιονομική επίπτωση, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή. Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια ο Υπουργός τόνισε ότι «όλα τα λεφτά ήταν μία λέξη που είπε ο Μοσκοβισί. Όταν δημοσιογράφος ρώτησε πως ισχυρίζεται η Ελλάδα ότι δεν θα πάρει ούτε ένα μέτρο ο Μοσκοβισί απάντησε «καθαρά» (net). Είπε ότι δεν θα πάρει η κυβέρνηση «καθαρά μέτρα», ότι αν π.χ. ληφθούν 1 δισ. μέτρα από την οικονομία θα δοθούν 1 δισ. θετικά μέτρα για την οικονομία».

«Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε αλλά ότι δεν σας αρέσει. Βάλατε όλα τα αυγά στο ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. Είχα ειδοποιήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα πέσει, όπως ο πατέρας του, στην παγίδα Σαμαρά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια», είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην κριτική της Ν.Δ. για απουσία ενημέρωσης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα ενημερώσει και την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε: «Να ευχαριστήσω τη Ν.Δ. που μου έδωσε συγχαρητήρια ότι βελτιώνονται τα ελληνικά μου. Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Όταν μιλά ο Τζανακόπουλος δεν μιλά για πάρτη του, αλλά από την κυβέρνηση που δρα συλλογικά».

«Θα σας δώσω 4-5 μέρες για να ξεπεράσετε την στεναχώρια ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, ότι θα πάρουμε νέα μέτρα 4,5 δισ. ή 2 δισ.», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τα «καθαρά μέτρα» ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «κάποιοι θα κερδίσουν, μερικοί θα χάσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα αυτοί που θα χάσουν να περιορίσουν τις απώλειες».

«Εμείς είμαστε πάντα ανοικτοί σε συζητήσεις με «καθαρή» δημοσιονομική επίπτωση και σε αναδιαρθρώσεις. Εκεί θα δείτε σε λεπτομέρεια ποιος κερδίζει και ποιος χάνει», είπε και τόνισε ότι «ακόμη συζητάμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για την απασχόληση, ότι θα συζητήσουμε τα «ιδεολογήματα της Αριστεράς» που λέει η Ν.Δ. όπως τις συλλογικές συμβάσεις».

«Βάζουμε πράγματα που θα αναστρέψουν την γενική εικόνα ότι χάνει η εργασία», ήταν το συμπέρασμα του υπουργού Οικονομικών.

«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και το ψέμα; Ότι η γάτα έχει μόνο επτά ζωές. Πόσα ψέματα πρέπει να ακούσω;», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment