PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει η αντιπολίτευση για την καμένη γη


Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών συνεχίζει να αποδίδει η αντιπολίτευση, σε συνέχεια της χθεσινής έντονης αντιπαράθεσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας», με αφορμή τις υποψίες που εκφράστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικό παράγοντα» τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα και το υπουργείο απάντησε λέγοντας: «Καλό θα είναι η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή “πολιτική”».

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για ανικανότητα και αδυναμία της κυβέρνησης που στοιχίζουν ακριβά κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της για την μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική.

«Ο συντονισμός ανύπαρκτος, μεγάλες οι ελλείψεις στα μέσα κατάσβεσης και οι αρμόδιοι ουσιαστικά εξαφανισμένοι», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση και στρέφει τα πυρά του στον «τραγικό κ. Τόσκα», για τον οποίο σημειώνει ότι «αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες».

«Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν. Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet, με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες. Έστω και τώρα, οι της κυβέρνησης ας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση της καταστροφής. Και ας μη διανοηθεί κανείς να επικαλεστεί πάλι τον “στρατηγό άνεμο”», καταλήγει.

Το ΚΚΕ ζητεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική και οι πυρκαγιές στις άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία «ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συντηρεί και ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

«Κατά συνέπεια», καταλήγει, «ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Ν.Δ. πάνω στα καμένα, δε μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την “εμπρηστική” τους πολιτική.

Σε έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού απέδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«H φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων, γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό», ανέφερε σε σχετικό του tweet.

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο twitter σημείωσε πως «το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης & επιχειρησιακού σχεδιασμού».

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με “υπουργό” τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», σχολίασε το Ποτάμι.

Το κόμμα υπενθύμισε ότι από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. «Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment