PeristeriNews.gr
Media

ΕΣΡ: Στο στόχαστρο Survivor και Star Academy


Στον αστέρισμο των ριάλιτι μπαίνει το ΕΣΡ που αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ελέγξει λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια του Survivor στον ΣΚΑΙ και του Star Academy στο Epsilon.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν σχετικών καταγγελιών η Ολομέλεια της Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να ανοίξουν φάκελλο για τα δύο προγράμματα και να τα ελέγξουν για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για παραβίαση βασικών αρχών όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών, η προστασία των ανηλίκων ή χαμηλή στάθμη προγράμματος.

Στην περίπτωση του Survivor, η καταγγελία προήλθε από την 3η ΕΛΜΕ θεσσαλονίκης με την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα με την οποία στηλιτεύει το πρόγραμμα για κοινωνικό δαρβινισμό και αποκλεισμό του αδύναμου ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι διδάσκει ότι «κανείς εξευτελισμός, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς» . Σύμφωνα με πηγές από το ΕΣΡ θα εξεταστούν επίσης και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ καθώς αποσπάσματά του μεταδίδονται αυτούσια και σε άλλες τηλεοπτικές ζώνες πλην την βραδινής, ενώ στο κοινό περιλαμβάνονται και παιδιά.

Στην περίπτωση του Star academy το περιστατικό στο οποίο ένας εκ των κριτών πέταξε την τσίχλα του σε διαγωνιζόμενη καθώς και άλλες προσωπικού ύφους ερωτήσεις προς τις διαγωνιζόμενες ώθησε τα μέλη του ΕΣΡ να ζητήσουν τη διενέργεια ελέγχου του ριάλιτι του Epsilon. Βάσει διαδικασίας, οι νομικές υπηρεσίες του ΕΣΡ θα ετοιμάσουν φάκελο για το Survivor και για το Star academy, θα ελέγξουν αν νομικά στοιχειοθετείται παραβίαση αρχών, και αν ναι, το ΕΣΡ θα καλέσει σε απολογία το ΣΚΑΙ και το Epsilon.

Την ίδια στιγμή, ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο η λειτουργία του 24ωρου συστήματος παρακολούθησης των πανελλαδικών καναλιών. Το σχετικό λογισμικό παραδόθηκε στο ΕΣΡ από τον υπουργό Νίκο Παππά, ακολούθησαν πρόβες και τεχνικός έλεγχος και αναμένεται άμεσα να θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Το σύστημα τύπου «Πανόπτης» δίνει στο Συμβούλιο τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να βλέπει, να καταγράφει αλλά και να ανατρέχει σε οτιδήποτε μεταδόθηκε στον αέρα, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τα αντανακλαστικά του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment