PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Αναμφίβολα «γκιουλενιστής» ο δολοφόνος


Με το θρησκευτικό δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, «χωρίς αμφιβολία» όπως είπε, συνέδεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον δράστη της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές, οι σπουδές και οι διασυνδέσεις του δράστη, υποδεικνύουν τη FETO, (σ.σ. ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν, το οποίο ο κ. Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση).

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν πως ο δράστης είχε διασυνδέσεις με το εξωτερικό, χωρίς να δώσει όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ανέφερε ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφωνούν πως πίσω από τη δολοφονία, βρίσκεται ο Γκιουλέν.

Τη Δευτέρα, ο Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως «εγκέφαλο» και της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, χαρακτήρισε τη δολοφονία «ειδεχθή τρομοκρατική πράξη».

Ο ιεροκήρυκας κατήγγειλε υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας, εξαιτίας των διώξεων μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment