PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στην Ίμβρο


Στην Ίμβρο βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παρευρεθεί στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Το πρωί επισκέφθηκε, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων, όπου οι μαθητές και μαθήτριες τους υποδέχθηκαν με παιδικά τραγούδια. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να περπατήσει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού. Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και σε ένα μικρό μουσείο που έχουν αφιερώσει οι κάτοικοι του χωριού στη ζωή και το έργο του.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρη στις προσπάθειες του οποίου οι Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στο νησί τους.

Είναι ενδεικτικό ότι από 168 εναπομείναντες Έλληνες το 2000, σήμερα στο νησί κατοικούν μόνιμα περισσότεροι από 550 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και 39 μαθητές, όπως και 13 βρέφη που γεννήθηκαν στην Ίμβρο.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Ίμβρο και μίλησε για την επιθυμία του ώστε το νησί παράδειγμα προς μίμηση ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητας.

Παράλληλα, ευχήθηκε να του δοθεί η δυνατότητα να βοηθήσει, «ώστε να υπάρξει μια απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Ίμβρου και ελληνικών νησιών, της Λήμνου, της Σαμοθράκης, της Θάσου, αλλά και της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ενδεχομένως».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment