PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ


Ακόμη 460 Αμερικανοί στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράκ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης,

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τζον Ντόριαν, εκπρόσωπο του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στο Ιράκ ανήλθε σε 4.460, από περίπου 4.000 που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο οποίος δρα στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια, δεν διευκρίνισε τι ακριβώς διατάχθηκαν να κάνουν οι ενισχύσεις.

Η άφιξή τους στο Ιράκ καταγράφεται καθώς ιρακινά στρατεύματα συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την επιχείρηση κατάληψης της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ. .στην ιρακινή επικράτεια.

Σύμφωνα με δήλωση του υποστράτηγου Στίβεν Τάουνσεντ, νέου στρατιωτικού διοικητή του διεθνούς συνασπισμού, που δημοσιεύθηκε προχθές Τετάρτη στην εφημερίδα Wall Street Journal, η επιχείρηση ενδέχεται να αρχίσει μέσα στον επόμενο μήνα. Ο συνταγματάρχης Ντόριαν εμφανίστηκε πάντως πιο επιφυλακτικός, υπενθυμίζοντας ότι επαφίεται στους Ιρακινούς να ορίσουν το χρονοδιάγραμμα.

Ο αμερικανός στρατηγός Τζο Βότελ, επικεφαλής της διοίκησης του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (USCENTCOM), εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι το τελευταίο προπύργιο του Ι.Κ. στο Ιράκ μπορεί να έχει ανακαταληφθεί πριν από το τέλος της χρονιάς.

Προτού πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, τον Ιούνιο του 2014, η Μοσούλη είχε περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν πως πιθανότατα ζουν ακόμη σήμερα έως και ένα εκατομμύριο άμαχοι στην πόλη. Ο συνταγματάρχης Ντόριαν ανέφερε ότι, κατά εκτιμήσεις, στη Μοσούλη βρίσκονται από 3.000 ως 4.000 μαχητές του Ι.Κ..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment