PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Όχι στην ανέγερση Mall στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη


Η δημοτική παράταξη Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ανέγερση Mall στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι γνωστή η υπόθεση που αφορά στην προσπάθεια ανέγερσης Mall στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη.

Η Ανώνυμη Εταιρεία «ARTUME A.E.», (που ελέγχει η Blackrock από το 2013), αγόρασε το 2007 στην περιοχή, ακίνητο εκτάσεως 22.000 περίπου τμ., και κατέθεσε μελέτη για κατασκευή ενός Mall – πολυχώρου εμπορίου και ψυχαγωγίας , εμβαδού 55.000 τ.μ. που θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφους-με τον τίτλο “Academy Gardens”.

Από το 2014 η συζήτηση έχει εγκλωβιστεί στους όρους δόμησης, και το ΥΠΕΝ, είχε λόγο μόνο ως προς τους συντελεστές δόμησης και ύψους ,αφού δυστυχώς, είχε τροποποιηθεί παλιότερα το διάταγμα χρήσεων γης και μπορούσε να υλοποιηθεί τέτοιο έργο.

Η υπόθεση για τρία και πάνω χρόνια έχει σταματήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τη σταμάτησαν οι αγώνες των κατοίκων, η δημοσιότητα που αυτοί έδωσαν στο θέμα και οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις από το 2015 μέχρι το 2016.

Με πρωτοβουλία και της δημοτικής παράταξης ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ’’ και σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, έχει συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , και έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση, αντίδρασης στην ανέγερση Mall.

Η  πρόταση του ΥΠΕΝ ήταν , για μείωση του συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με παλαιότερες γνωμοδοτήσεις του. Στο ζήτημα του ύψους, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε την έγκριση για 18 – 21 μ. με βάση το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής  , στις 9 Μάη 2017, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του Mall της πολυεθνικής ARTUME – BLACKROCK, στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη, για να προχωρήσει η επένδυση, κάτι που βρίσκει αντίθετες πολλές συλλογικότητες της περιοχής, έστω και αν επιτεύχθηκε μείωση συντελεστή δόμησης και ελάττωση επιτρεπόμενου ύψους.

Εμείς, εμμένουμε στις αποφάσεις μας.

Συντονιζόμαστε, κάτοικοι και καταστηματάρχες παίρνοντας αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας. Η συλλογική προσπάθεια κατοίκων-αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να σταματήσει τα σχέδια της ανέγερσης.

Για να μην περάσουν:

-Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσων ακόμα επιβιώνουν από την οικονομική κρίση, του Περιστερίου, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα,  αλλά και γενικότερα των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

– Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στις εμπορικές αγορές του Περιστερίου και των άλλων γειτονικών δήμων.

-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η τσιμεντοποίηση ενός χώρου που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πάρκο ,  με πράσινο, για να δώσει ανάσες σε μια υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή, αλλά και σε τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

– Η εμπορευματοποίηση μιας παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος και με την οποία ζητά ‘’σύνδεση’’ η εταιρεία που θέλει να κάνει την επένδυση.

Λέμε ΟΧΙ στο Μall ΄΄ Academy Gardens΄΄ στην περιοχή μας.

Για τους Ενεργούς Πολίτες Περιστερίου    

Ο επικεφαλής

Φώτης Κουγιουμτζής

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment