PeristeriNews.gr
Lifestyle

Ενας χρόνος χωρίς τον Παντελίδη


Ηταν 18 Φεβρουαρίου 2016 όταν η είδηση θανάτου διάσημου τραγουδιστή έκανε την Ελλάδα να παγώσει. Τις πρώτες ώρες μετά τον θάνατό του, τα ΜΜΕ μετέφεραν την είδηση χωρίς να αναφέρουν το όνομά του, αν και γνώριζαν από την αρχή ότι νεκρός ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

Μόλις δύο μέρες νωρίτερα, ο Παντελίδης είχε γίνει θέμα σε όλα τα ΜΜΕ για το τραγούδι που είχε γράψει με τίτλο «θυμίζεις γκόμενα που ζει στα Κατεχόμενα». Πού να ήξεραν ότι δύο μέρες αργότερα όλοι θα έγραφαν για τον αιφνίδιο θάνατό του στα 33 χρόνια.

Η ειρωνεία είναι ότι μια μέρα μετά τον θάνατό του ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του σε νυχτερινό κέντρο μαζί με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Και το τελευταίο του ποστ στο facebook ήταν η αφίσα της πρεμιέρας όπου έγραφε: «Πρεμιέρα πλησιάζει, κόλλησε το γκάζι» – που έδειχνε την ανυπομονησία του, αλλά από πολλούς μπορεί να ερμηνευτεί και ως… τραγική ειρωνεία.

Εφυγε νωρίς αλλά έζησε έντονα

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1983 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία. Ηταν καλός μαθητής αλλά η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική.

Τις ημέρες του τις περνούσε με παιχνίδι -το αγαπημένο του σπορ ήταν το ποδόσφαιρο όπως δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του- διάβασμα, και μοναχικές στιγμές στο δωμάτιό του, συντροφιά με την αγαπημένη του κιθάρα, την οποία έμαθε να παίζει μόνος του.

Εκείνος κι αυτή, γράφοντας τα πρώτα του τραγούδια, χωρίς σιγουριά και αυτοπεποίθηση, που δίσταζε να τα δείξει ή να τα πει σε άλλους.

Ύστερα ακολούθησαν τα χρόνια στο πολεμικό ναυτικό. Ένας υπαξιωματικός που πνιγόταν στα πρέπει, τα deadlines, τα πρωινά ωράρια, που μια μέρα έβγαλε τη στολή του, παραιτήθηκε και αποφάσισε να ακολουθήσει το μονόδρομο της ζωής του: Να ασχοληθεί αποκλειστικά με το τραγούδι.

Ο πρώτος Ελληνας σταρ του Youtube

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο youtube μέσω του οποίου έγινε γνωστός.

Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα “ΚΑΡΡΑΣ – ΠΑΟΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ” στο Teatro music hall.

Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο Αλκοολικές οι νύχτες που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι» και «Λιώμα σε γκρεμό» που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της.

Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορινό. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή.

Στο video του Δεν ταιριάζετε σου λέω, την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο Youtube.
Στο video του Δεν ταιριάζετε σου λέω, την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο Youtube.

Βραβεύσεις

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Το 2014 κερδίζει στην ίδια εκδήλωση το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι “Όνειρο ζω”.

Στη 12η απονομή των μουσικών βραβείων MAD του 2015 κερδίζει το βραβείο για τον “καλύτερο καλλιτέχνη έντεχνης ή λαϊκής μουσικής” και το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι “Γίνεται”.

Μόλις τέσσερις μήνες μετά από τον θάνατό του ο Παντελής Παντελίδης αναδείχθηκε χάρη στην ψήφο του κοινού ως ο “καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης του 2016” στα MAD Video Music Awards. Το βραβείο του παρέλαβαν τα αδέρφια και οι φίλοι του τραγουδιστή εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστηση τους για την υποστήριξη του κόσμου στα τέσσερα χρόνια πορείας του.

Νικητής σε πολλές κατηγορίες στα βραβεία MAD.
Νικητής σε πολλές κατηγορίες στα βραβεία MAD.

Ο τραγικός θάνατός του

Ο Παντελίδης σκοτώθηκε το πρωί στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης όταν αυτοκίνητο Mercedes ML 63 AMG έφυγε από την πορεία του προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία της Νέας Ιωνίας όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment