PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εισβολή Ρουβίκωνα σε σούπερ μάρκετ


Νέα καταδρομική ενέργεια πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, με στόχο τα κεντρικά γραφεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση μετά την καταγγελία για απόλυση εγκύου εργαζομένης.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο κτίριο της εταιρίας, αναζητώντας τους υπεύθυνους για εξηγήσεις. Σε κείμενό τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δηλώνουν:

«Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου… Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε “θα δούμε” αν έχει δουλειά.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον».

Δείτε το σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=nql9Gq1wXrY

O Ρουβίκωνας διοργανώνει εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο για την παρουσίαση της πολιτικής του ταυτότητας.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «θέλουμε να σπάσει επιτέλους η “κατάρα” των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment