PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα στηρίξει πρόταση για απλή και άδολη αναλογική


«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νόμο για απλή και άδολη αναλογική το ΚΚΕ θα τον στηρίξει» δήλωσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ερωτηθείς γιατί ανοίγει τώρα ο κ. Τσίπρας τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι’ αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν.

«Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, το Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα. Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα» σημειώνεται.

Πάντως, πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα «αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στη μεταξύ τους συζήτηση».

«Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές για να τονίσουν, «Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ που επανέλαβε ότι οι πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επικαλείται το ΑΜΠΕ, σε απάντηση του Μαξίμου, τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα.

Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment