PeristeriNews.gr
Διεθνή

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά


Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα έπειτα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών κατά το τελευταίο διάστημα σε 118.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, οι δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 28 ετών, σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι το άρμα μάχης άνοιξε πυρ λίγο μετά την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κοντά στη μεθόριο Ισραήλ – Γάζας.

Στο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε νέα αεροπορική επιδρομή, στοχεύοντας θέσεις της Χαμάς.

Ο πρώτος στόχος αφορούμε μια μονάδα της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης στο νότιο τμήμα της Γάζας, ενώ ο δεύτερος αφορούσε την εγκατάσταση μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακα.

Το Τελ Αβίβ υπογράμμισε ότι οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για μια -σύντομης διάρκειας- παραβίαση των συνόρων από ομάδα Παλαιστίνιων διαδηλωτών, αλλά και για τις αλλεπάλληλες απόπειρες να προκληθούν ζημιές στον φράκτη ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 30 Μαρτίου έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 118 Παλαιστίνιοι, ενώ μόνο την 14η Μαΐου ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 61.

Η ανάφλεξη της βίας στην περιοχή συνιστά απόρροια της απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την έδρα της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η κίνηση αυτή, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την επιθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης για αλλαγή της πρωτεύουσας της χώρας, θεωρήθηκε ως casus belli από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι προορίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους.

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων αντιμετωπίστηκαν με δυσανάλογα μεγάλη ωμότητα και εχθρότητα, προκαλώντας την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment