PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Δύο εκατομμύρια ευρώ με υπογραφές και ονόματα


Κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο Ατρόμητος το φετινό καλοκαίρι με την παραχώρηση των Δημήτρη Λημνιού και Αλέξανδρου Κατράνη και ενδεχομένως αυτό το ποσό να επιτευχθεί μέσω των μπόνους και του ποσοστού μεταπώλησης που έχει εξασφαλίσει από τη Σεντ Ετιέν.

Αυτά τα έσοδα που ήρθαν σε μια αβέβαιη εποχή για τις 12 ομάδες της Super League, αφού τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώνονται συνεχώς και υπάρχουν και χρωστούμενα, έδωσε στον Ατρόμητο τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πολλές μεταγραφές και να κερδίσει τον ανταγωνισμό που είχε γύρω του.

Ποιοι πρέπει να πιστωθούν αυτή την επιτυχία για τον Ατρόμητο; Ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Τόλης Αποστόλου, που είδε αυτά τα παιδιά (όπως κι όλα τα υπόλοιπα που άρχισαν την παράδοση που έχει χτίσει ο Ατρόμητος, αλλά κι όλα αυτά που έχουν το βαρύ φορτίο να τη συνεχίσουν) και ο προπονητής που όχι μόνο τα είχε στην Κ-20 και τα ετοίμασε, αλλά τα καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τον Γιώργο Κορακάκη, που έκανε τον Λημνιό βασικό και αναντικατάστατο, ενώ τον Αλέξανδρο Κατράνη τον έβαλε στο γήπεδο, σε μια περίοδο που τότε ο Μαριάνο Μπίτολο είχε πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Ήταν το πρώτο του ματς ως υπηρεσιακός μετά τη θητεία του Δέλλα, παρ’ όλα αυτά δεν δίστασε να δώσει στον 19χρονο άσο της Σεντ Ετιέν, την πρώτη επαγγελματική συμμετοχή.

Το τέλος της επαγγελματικής του σχέσης με την ομάδα δεν ήταν αυτό που έπρεπε, γιατί ενδεχομένως δεν είχε κανένα αγωνιστικό νόημα να αποχωρήσει εκείνη την περίοδο, όπως άλλωστε αποδείχθηκε από την κατάληξη της σεζόν, ωστόσο το κέρδος που είχε ο Ατρόμητος από την παρουσία του μπορεί να μετρηθεί και με «ψυχρούς» αριθμούς, αλλά και με τη δομή που έχει δώσει στον τομέα των Ακαδημιών.

Όσο για τον Τόλη Αποστόλου, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχουν γραφτεί, καθώς είναι κάτι που και ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Η δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια, από πολλά πόστα είναι εμφανής.

Φυσικά, στα ταξίδια του στο Βόλο δεν ήταν μόνος. Ο αείμνηστος Τάκης Μιχαλέτος ήταν και εκείνος η ψυχή σε όλο αυτό το οικοδόμημα…

katranis_2013

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Αγγελόπουλο, που έχει διττό ρόλο: Τόσο να φροντίζει στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όσο και στις διαπραγματεύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε και ο Ατρόμητος να βγαίνει κερδισμένος οικονομικά και παράλληλα να μην κόβει το δρόμο παιδιών για το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment