PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δικογραφία για παιδική πορνογραφία μέσω Διαδικτύου


Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο Ελλήνων, αξιοποιώντας στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτά, εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε ή και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στις οικίες των δύο Ελλήνων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στα σπίτια των δύο, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment