PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δημοτικό Πανεπιστήμιο Περιστερίου: 7 χρόνια δίπλα στο δημότη


Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για εμάς, μιας και επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του δήμου Περιστερίου.  Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, συνομιλήσαμε με την κα Νικολίτσα Καρκούλια, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του πανεπιστημίου, για την λειτουργία και τις δράσεις του ιδρύματος που ικανοποιεί τις πνευματικές ανάγκες των δημοτών εδώ και επτά συναπτά έτη.

Σκοπός αυτού του δημοτικού φορέα είναι η πνευματική καλλιέργεια, η σωστή πληροφόρησή και ενημέρωση των Περιστεριωτών και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο λειτουργεί κάθε ακαδημαϊκό έτος με δύο εξάμηνα σπουδών, το χειμερινό και το εαρινό. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να φοιτήσει κάποιος σε αυτό, πάρα μόνο η δίψα για μάθηση.  Ο σπουδαστής έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πληθώρα θεματικών ενοτήτων όπως λογοτεχνία, οικονομία, διεθνείς σχέσεις, φιλοσοφία και θεολογία.

panepistimio

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ευχαριστεί ιδιαίτερα τους καθηγητές του ιδρύματος οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά. Μόνο φέτος οι εγγεγραμμένοι του πρώτου εξαμήνου ξεπερνούν τους 240.

Λόγω της απήχησης που έχει η λειτουργία του, οι συντελεστές του πανεπιστημίου σκέφτονται να προχωρήσουν, εντός του επόμενου έτους, σε δημιουργία τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών για πτυχιούχους με κρατική πιστοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του www.dvivlper.gr.

14697033_10210761620139396_58972393_n
Δύο από τις εμπνεύστριες του Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου. Στη μέση η Αντιδήμαρχος κα Μαίρη Τσιώτα και δεξιά η κα Νικολίτσα Καρκούλια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment