PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Δεν θα είναι παρουσιαστής στα Όσκαρ ο Κέισι Άφλεκ


Ο Κέισι Άφλεκ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών που συμμετείχαν στα γυρίσματα παλαιότερων ταινιών του, αποφάσισε να αποσυρθεί από την παρουσίαση των φετινών βραβείων Όσκαρ, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Άφλεκ, που πέρσι κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα” (Manchester by the Sea) επρόκειτο να παρουσιάσει φέτος το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Πηγή ανέφερε ότι ο Άφλεκ δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή από τα επιτεύγματα των ηθοποιών που είναι υποψήφιες για το βραβείο. Και η παρουσία του θα είναι εμπόδιο, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του λόγω των κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά του σε δύο γυναίκες που εργάζονταν για το «I’m Still Here», την ταινία την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος, το 2010, και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Χοακίν Φίνιξ.

Ο Άφλεκ αρνήθηκε ότι είχε συμβεί το οτιδήποτε, οι δύο πλευρές ήλθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα». Στα περυσινά Όσκαρ, η Μπρι Λάρσον, η οποία βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2016, αρνήθηκε να χειροκροτήσει όταν έδωσε στον Κέισι το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κέισι, ο Μπεν Άφλεκ μίλησε, το περασμένο φθινόπωρο, πολύ και δημόσια, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Αντιθέτως, ο Κέισι ήταν, εν πολλοίς, σιωπηλός για τα κινήματα #MeToo και Time’s Up.

Από τα Όσκαρ αποκλείστηκε, στις αρχές της εβδομάδας, και ο Τζέιμς Φράνκο – Α’ Ανδρικός Ρόλος, στις Χρυσές Σφαίρες, για την ταινία «The Disaster Artist» – λόγω κατηγοριών από πολλές γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment