PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΔΕΗ: Εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια


Κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ.

Κλιμακωτές εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ, που συνεδρίασε με αντικείμενο την τιμολόγηση της βιομηχανίας.

Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος, με έναρξη από 1-1-2014 και διαμορφώνονται ως εξής, σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ:

  • 10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, όπως είχε προτείνει και η διοίκηση της ΔΕΗ.
  • Επιπλέον 10% για όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν πάνω από 1000 γιγαβατώρες το χρόνο.
  • Για όσες έχουν κατανάλωση κάτω από 1000 γιγαβατώρες δίνεται έκπτωση 25% στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, περιλαμβάνονται σε συνολικό «πακέτο» μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, επιστροφή κερδών από τη ΔΕΠΑ και πρόσθετες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, για τις οποίες αναμένεται έγκριση από την τρόικα.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ εξέφρασε το μέλος του ΔΣ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος υποστηρίζοντας ότι προκαλείται ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση.

Προανήγγειλε μάλιστα προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment