PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου: Ανακοίνωση για τις διεκδικήσεις εργαζομένων στις δικαστικές αίθουσες


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου για τις διεκδικήσεις εργαζομένων στις δικαστικές αίθουσες, αναλυτικά:

Συναδέλφησσες- φοι  ξαναπαρουσιάζεται για άλλη μια φορά ως λύση στη “φτώχεια” μας η δικαστική διεκδίκηση, τώρα μέρος του 13ου και 14ου μισθού.

Διευκρινίζουμε: Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μπούμε εμπόδιο στον κάθε συνάδελφο να ασκήσει το όποιο δικαίωμά του. Ούτε έχουμε την άποψη ότι κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να “δικαιωθεί” δικαστικά σε επιμέρους ζητήματα, έστω και πρόσκαιρα, κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.

Υπογραμμίζουμε, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με φάμπρικα δικηγορικών γραφείων και αυτό οφείλουμε να το αποκαλύψουμε στους συναδέλφους. Δικηγορικά γραφεία στέλνουν σχετικές επιστολές σε Σωματεία, προς άγραν πελατείας, ειδησεογραφικά δελτία διαφημίζουν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, και συνδικαλιστές που εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις μιλάνε για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών. Γι’ αυτό εξάλλου πολλές φορές μέχρι τώρα βάλανε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα “έχουν λαμβάνειν”…, “βοήθησαν” τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν “πελατεία” και να μεγαλώσουν την περιουσία τους.

Γενική συνέλευση κάλεσε το σωματείο μας  για τη διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, βέβαια χωρίς καμία πρόταση από το προεδρείο, χωρίς να αναδείχνει τις αίτιες και τους υπευθύνους, χωρίς να καταδικάζει την πολίτικη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που πετσόκοψαν ότι κατακτήσεις είχαμε οι εργαζόμενοι τις τελευταίες  δεκαετίες.

Πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ και το προεδρείο του σωματείου μας κρύβουν  ότι από τον 13ο και 14ο μισθό το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών έχουν κριθεί ως σύννομες, αφού το ΣτΕ έκρινε το μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο έγιναν αυτές οι περικοπές όχι μόνο συνταγματικό, αλλά και αναγκαίο! Γι’ αυτό, εξάλλου, ακόμα και αυτή η θετική απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συντάξεων έμεινε χρόνια τώρα στα χαρτιά. καλύπτοντας βέβαια και τη στάση της διοίκησης του δήμου μας που δεν παραιτείτε ποτέ από τα ένδικα μέσα, σέρνει τους εργαζόμενους μέχρι τον Αριο Πάγο η το ΣΤΕ όταν τα πρωτοβάθμια δικαστήρια βγάζουν θετικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων. Τι θα κάνει για τους εργαζόμενους που η διοίκηση συνεχίζει να προσφεύγει διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων που κέρδισαν;(ΤΣΑ). Τι θα κάνει για τα εκβιαστικά διλήμματα και τα παζάρια που κάνει  η διοίκηση στους εργαζόμενους που έχουν κερδίσει πρωτόδικες αποφάσεις όπως (Σχ. Φύλακες η τα 176..). Τι απαντά στους εργαζόμενους για την πρόταση της ΔΑΣ που την απέρριψε, να ασκήσει πίεση στη διοίκηση με παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει όποιες πρωτόδικες θετικές αποφάσεις έχουν βγει καταβάλλοντας άμεσα τις οφειλές της τόσο για τους σχολικούς φύλακες αλλά και για τους εργαζόμενους με 176 που έχουν δικαιωθεί.

Άχνα δεν βγάζουν για τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, και  μπαίνει το ερώτημα θα πάμε στα δικαστήρια για τα έξοδα κίνησης 350 ευρώ; για την περικοπή του μισθού μας με το ενιαίο μισθολόγιο; με την συρρίκνωση του εισοδήματος μας από έμμεσους και αμέσους φόρους; κ.α. Στις δικάστηκες αίθουσες θα διεκδικήσουμε τα νέα μετρά που φέρνει η συγκυβέρνηση; Το πετσόκομμα των συντάξεων τη συρρίκνωση του αφορολόγητο την κατάργηση των ΒΑΕ και του επιδόματος των 150 ευρώ και ένα σωρό άλλα μέτρα που περιμένουν την εργατική τάξη στο σύνολο της, για ην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι βολεύει και την κυβέρνηση και τα κόμματα, που χρόνια τώρα συναποφασίζουν με τους “θεσμικούς” τους εταίρους για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν, να έχουν τους εργαζόμενους υπομονετικά να περιμένουν την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια… Βολεύει το σύστημα γενικότερα να ενισχύει την αυταπάτη ότι ο σκληρός πυρήνας της Δικαιοσύνης μπορεί να “αποφασίζει” διαφορετικά από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία. Εξυπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα, αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να δίνει διαπιστευτήρια τους σε διοικήσεις όπως στον δήμο μας αφήνοντας την αλώβητη και προστατεύοντας την από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, μέχρι εκεί φτάνει το μπόι τους.

Η λύση που προτείνουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ, βρίσκονται στον πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα. Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα ταξικά  Συνδικάτα, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

 Ανάγκη σήμερα είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για να οργανώσει την πάλη για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αγώνας που ακόμα και για να μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις πρέπει να κατευθύνεται απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις ενώσεις τους, διεκδικώντας για το λαό την εξουσία και την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει με το μόχθο του, με αποδέσμευση από κάθε λυκοσυμμαχία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment