PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δέκα χρόνια λειτουργίας για το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου


Δέκα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς έκλεισε το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου, η πιο σύγχρονη Μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Δυτική Αττική. Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και πολιτών ανακοινώθηκε νέα προσφορά με δωρεάν παροχές για τους κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο οργανωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

«Η κλινική Περιστερίου αποτελεί μία από τις οκτώ κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και, στα 10 χρόνια λειτουργίας της, έχει συνεισφέρει πολυδιάστατα στην τοπική, και όχι μόνο, κοινωνία έχοντας προσφέρει περίθαλψη και νοσηλεία σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας», ανέφερε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Σύμφωνα με την Δέσποινα Παπαχρήστου, Γενική Διευθύντρια Ιατρικού Περιστερίου, η Μονάδα προσφέρει στους Δημότες του ∆ήµου Περιστερίου, δωρεάν check- up (γενική αίματος, σάκχαρο, ουρία, ουρικό οξύ, χοληστερόλη, HDL, LDL. Τρυγλυκερίδια, γενική ούρων), απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 ευρώ, έκπτωση 15% στις επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, έκπτωση 30% στις διαγνωστικές εξετάσεις, δωρεάν χρήση της υπηρεσίας των ασθενοφόρων, έκπτωση 12% στα έξοδα νοσηλείας και προνομιακές τιμές σε check-up για άνδρες, γυναίκες (Basic-Premium).

Εταιρική υπευθυνότητα

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ήταν από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που ενέταξαν στους κύριους πυλώνες του στρατηγικού τους σχεδιασμού την εταιρική υπευθυνότητα. Σήμερα, µε βασική αρχή «το σεβασμό στον άνθρωπο», σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο, κοινωνικά, χώρο, όπως είναι αυτός της υγείας, υλοποιούμε, πανελλαδικά, ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, με ιδιαίτερη φροντίδα στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιούμαστε», υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος.

Πρόσθεσε ότι στο Περιστέρι, προσφέρονται σε σταθερή βάση εξειδικευμένες επεμβάσεις και κλινικές εξετάσεις στους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικής πρόνοιας. Το Ιατρικό Περιστερίου συμμετέχει στο οργανωμένο πρόγραμμα που υλοποιεί ο Όμιλος, το οποίο περιλαμβάνει την προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου, µε αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας, δωρεάν ή σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές. «Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών στα δύσκολα, όπως στην περίπτωση των πλημμυρών του 2014. Τέλος, δεδομένου ότι διαχρονικά ο αθλητισµός αποτελεί πηγή έµπνευσης για τον Όµιλο και βασικό άξονα της χορηγικής του δραστηριότητας, στηρίζουμε περισσότερα από 10 αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Περιστερίου», ανέφερε ο κ., Αποστολόπουλος.

Απαντάμε στην κρίση με εξωστρέφεια

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στην κρίση, στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στο ασαφές και συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο πολιτικής υγείας, το ότι μπορούμε να παραμένουμε προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την προοπτική μας», υπογράμμισε κατά το χαιρετισμό του ο Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, αυτή την δεκαετία, καταβλήθηκαν στους εργαζομένους της κλινικής Περιστερίου, μέσω της μισθοδοσίας, περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. «Παραμένουμε ένας υπεύθυνος εργοδότης, καθώς, την περίοδο αυτή όχι μόνο διατηρήσαμε αλλά και αυξήσαμε σταδιακά τις θέσεις εργασίας στις 191», είπε, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στις κλινικές είναι δημότες Περιστερίου.

«Εμείς, στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, απαντάμε στην κρίση με εξωστρέφεια, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, συμβάλλοντας, έτσι, και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η κλινική Περιστερίου διαθέτει 6 κέντρα αναφοράς και αριστείας, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένη με άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογία αιχμής σε διαγνωστικό και επεμβατικό επίπεδο, όπου εφαρμόζονται ορισμένα από τα πλέον σύγχρονα, παγκοσμίως, θεραπευτικά πρωτόκολλα».

Ο κ. Αποστολόπουλος έκλεισε την ομιλία του με την δέσμευση ότι ο Ομιλος θα συνεχίσει την εξωστρεφή στρατηγική του και τα επόμενα χρόνια, με στόχο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στο χώρο της υγείας. «Φυσικά, παραμένει δεδομένη η δέσμευσή μας στην ιατρική καινοτομία και πρωτοπορία, την αναβάθμιση των υποδομών μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, επενδύοντας σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό αλλά και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό, καθώς και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και ανταποκρινόμενοι σε αυτές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου, ο Αλέξιος Βασιλείου, Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Δρ. Θάνος Ασκητής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment