PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση με σημαία ευκαιρίας


Με αφορμή την χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν ως αρχικώς προβλεπόταν και η θητεία Περιφερειαρχών και Δημάρχων να μην ξεπεράσει τα πέντε χρόνια ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός σημείωσε τα ακόλουθα:

«Σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος έναν χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα ήταν ακόμη ανοικτός ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής τους.

Σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος δεν θα συζητούνταν, καν το ενδεχόμενο, η θητεία ενός δημάρχου ή περιφερειάρχη να είναι τη μία τριάμισι και την άλλη πεντέμισι χρόνια, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, εδώ και χρόνια στην χώρα μας οι περισσότερες κυβερνήσεις επιδιώκουν να φέρουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα μέτρα τους.

Το ίδιο πράττει και η σημερινή υψώνοντας σημαία ευκαιρίας για να ικανοποιήσει συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες, όπως εν προκειμένω με την καταστροφική επιλογή της απλής αναλογικής και με τα μπρος πίσω με τον χρόνο των εκλογών.

Αυτό το ράβε ξήλωνε πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Το ίδιο και η πασαρέλα των κομματικών υποψηφίων, που με την πρώτη ευκαιρία την κάνουν για την Βουλή, αφήνοντας ακέφαλες τις παρατάξεις τους και ανύπαρκτο τον αντιπολιτευτικό λόγο.

Η αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment