PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Μουζάλας: Καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό


«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στο Ελληνικό», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για ψευδή είδηση που διέδωσαν ελληνικές οργανώσεις για να δημιουργηθεί θέμα.

Όπως υποστήριξε, «οι λεγόμενοι απεργοί πείνας απαγόρευσαν την είσοδο των φορτηγών που φέρνουν το φαγητό». Ακόμη, κατήγγειλε ότι οι ίδιοι που φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς εμπόδισαν διακομιδή ασθενούς στο Ασκληπιείο της Βούλας. «Την ώρα που φωνάζαν να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, το 1/3 πηγαίνει στο σχολείο και σιγά σιγά θα μπουν όλα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μουζάλας κατήγγειλε ότι αλληλέγγυες οργανώσεις παραβιάζουν με αυτόν τον τρόπο του νόμους του κράτους και υποστήριξε ότι αυτές υποκίνησαν τη σημερινή ένταση.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα πράγματα στον χώρο είναι ήρεμα και ότι στα επεισόδια συμμετείχαν όχι πάνω από 30 άνθρωποι, ενώ παρατήρησε ότι «υπήρξε μια προσπάθεια άσκησης βίας, όχι από την πλευρά της αστυνομίας».

«Δεν θέλουμε βία, δεν θα ασκήσουμε βία, δεν θα δεχθούμε βία», συνέχισε και όταν ρωτήθηκε για ένα παιδί που δέχθηκε χτυπήματα την ώρα που ο ίδιος προσπαθούσε να μπει στον υπό κατάληψη χώρο απάντησε: «Ήμουν μπροστά. Δεν αποκλείεται να μου ξέφυγε κάτι, αλλά βάσει αυτών που είδα δεν αντιλήφθηκα (κάτι τέτοιο). Αν θέλετε να πλασάρετε μισή άποψη δικαίωμά σας».

«Η κατάληψη, όταν κάπου μένουν 700, δεν μπορεί να γίνει από 30. Μια απεργία πείνας που δεν υπήρξε, προβλήματα που δεν υπήρξαν πάνω σε υπαρκτή βάση», παρατήρησε.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει να «στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά» και επέμεινε ότι «σγκεκριμένες πολιτικές οργανώσεις πάνε να δημιουργήσουν θέμα στο Ελληνικό».

Για την απόφασή του να επισκεφθεί το Ελληνικό είπε πως η κίνησή του αυτή «σηματοδοτεί ότι πονάμε τους φιλοξενούμενούς μας».

«Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε ό,τι μπορούμε να απαλύνουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, πολλές αδυναμίες και με πολλά καλά πράγματα που σε άλλες χώρες δεν είχαν (οι πρόφυγες). Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια χωρίς ιδεοληψίες», πρόσθεσε.

«Θα τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη εφόσον εφαρμόζονται οι νόμοι. Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος σε αυτήν τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment