PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Εθνικό ζήτημα το ασφαλιστικό


Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα απλό απλό πολιτικό θέμα.

Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης εν όψει της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το Σάββατο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, δεν μπορεί να διανοηθεί πως δεν θα ανταποκριθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο, προκειμένου, όπως είπε, να τηρηθεί η «εθνική κόκκινη γραμμή» για το ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι στόχος είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις, αλλά και να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

«Το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινή γραμμή», εξήγησε.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιο για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment