PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια δύο ύποπτων για τρομοκρατία


Έφοδο στα διαμερίσματα δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργάτες τζιχαντιστικής οργάνωσης έκανε η γερμανική αστυνομία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Η επιχείρηση έγινε κοντά στην Μάιντς, στη δυτική Γερμανία. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι αρχές υποψιάζονται ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στον συριακό εμφύλιο ως μέλη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης» στη Γερμανία, ξεκαθάρισε πάντως ο εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Οι δύο ύποπτοι έχουν ήδη ανακριθεί, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Spiegel Online ένας από τους δύο εικάζεται ότι μπορεί να είναι υψηλόβαθμος διοικητής στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο 32χρονος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε με το Ι.Κ. στην πόλη Ντέιρ ελ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας και έφτασε στη Γερμανία το περασμένο φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία έκανε εφόδους στο Βερολίνο και άλλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, συλλαμβάνοντας δύο άνδρες που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το Ι.Κ. και οι οποίοι προετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment