PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανία: Άνοδο του SPD καταγράφει νέα δημοσκόπηση


Δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Bild, φέρει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) να προηγείται της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) κατά μία μονάδα (33% έναντι 32%).

Επίσης, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF της Παρασκευής, το SPD αυξάνει κατά 6% το ποσοστό του, δηλαδή από 24% σε 30%.

Η κατακόρυφη άνοδος του SPD τρεις εβδομάδες μετά την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου για την καγκελαρία, σύμφωνα με τους επικεφαλής τριών γερμανικών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, οφείλεται στο ότι ο υποψήφιος του SPD θεωρείται ένα «φρέσκο, συμπαθές στους πολίτες πρόσωπο» για την πολιτική σκηνή της Γερμανίας, δεν ανήκει στο πολιτικό κατεστημένο του Βερολίνου και έτσι ψηφοφόροι, οι οποίοι δεν ψήφισαν το 2013, κατευθύνονται στο SPD.

Στην έρευνα που δημοσιεύει η Bild το 49% προτιμά τον Μάρτιν Σουλτς για καγκελάριο έναντι της Άγκελα Μέρκελ, ενώ υπέρ της νυν καγκελαρίου Μέρκελ τάσσεται πλέον το 38%. Εν τούτοις, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί -όπως και πριν ένα μήνα- ότι η κ. Μέρκελ κάνει καλά την δουλειά της ως καγκελάριος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment