PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Λεβέντης: Βλέπω διάθεση εκμετάλλευσης των μικρών κομμάτων


«Δεν φτάνει να γιορτάζουμε τη Δημοκρατία, αλλά να τη σεβόμαστε και να την πιστεύουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Δηλαδή, όταν νομοθετείς με τροπολογίες, με ρουσφέτια και διορισμούς, αυτό λέγεται ισότιμη Δημοκρατία; Όταν εμείς που είμαστε μικρό κόμμα, λέμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας και ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης μας αγνοούν επιδεικτικά, αυτό είναι Δημοκρατία; Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία; Να φιμώνουν τους μικρότερους;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΑ Πατρών.

«Φαντάζομαι ότι τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας γιατί πολύ απλά δεν αρέσουν αυτές οι δηλώσεις και τους χαλάμε τη ‘σούπα’» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα απάντησε: «Δεν έκανα 40 χρόνια αγώνες για να πάω να σταθώ δίπλα στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη. Δε βλέπω πνεύμα συνεργασίας, αντίθετα βλέπω, διάθεση εκμετάλλευσης των μικρών κομμάτων με την παροχή κυβερνητικών καρεκλών. Η λογική που υπάρχει είναι ‘πάρε 5 υπουργεία και πάνε στην άκρη όλα τα προγράμματα και όλες οι προτάσεις ενός μικρού κόμματος’».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «και στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και ο Πρωθυπουργός ζητήσει οικουμενική, η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συμμετάσχει». «Ζήτησα να γίνουν μερικά πράγματα, όπως οι διπλές και τριπλές συντάξεις να συγχωνευτούν σε μια, να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών κατά 50%, να εντοπιστούν οι αργόμισθοι στο δημόσιο, να μειωθούν οι βουλευτές από τριακόσιους σε διακόσιους» είπε για να προσθέσει: «Ο Λεβέντης είναι πρωτίστως επαναστάτης, δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και έτσι λειτουργώ σε όλη μου τη ζωή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment