PeristeriNews.gr
Καιρός

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800-900 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια) οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (έκτος της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα από τα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (έκτος της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς έως 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Aπό 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά (έκτος της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Nότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 04 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Aρχικά νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Nότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Aπό νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Leave a Comment