PeristeriNews.gr
Uncategorized

Βανδαλισμοί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από συμμετέχοντες στο No Border Camp


Τους βανδαλισμούς τους οποίους προκάλεσαν το πρωί άτομα που συμμετέχουν στο No Border Camp, στα γραφεία του Europe Direct, στο μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης, καταδίκασε η διοίκηση του δήμου.

Επρόκειτο για ομάδα συνολικά περίπου 150 ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και αναποδογύρισαν έπιπλα γραφείου στα γραφεία του Europe Direct, στην πλαϊνή είσοδο του δημαρχείου.

Σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε, καταστράφηκαν δύο τηλέφωνα, δύο υπολογιστές, έσπασε ένα παράθυρο και καταστράφηκαν φάκελοι εγγράφων.

Με βάση την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του δήμου, η επίθεση έγινε από 20 έως 30 αλλοδαπούς, που ήρθαν στο δημαρχείο ως μέρος μεγαλύτερης ομάδας, ενώ αποχώρησαν όταν κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα φεύγοντας από το δημαρχείο ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Ειδομένη, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κίνηση, τον βανδαλισμό. Ήταν ένα περιστατικό, το οποίο προκαλεί, δεδομένης της προσβολής της δημοτικής περιουσίας, αλλά και του γεγονότος ότι τη στιγμή που έλαβε χώρα ήταν μέσα στα γραφεία και συναλλασσόμενοι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι» δήλωσε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.

Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από την αστυνομία 24ωρη φύλαξη του χώρου του δημαρχείου, αλλά και άλλων χώρων, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση, για όλο το χρονικό διάστημα που εικάζεται, με βάση τις ανακοινώσεις, ότι θα διαρκέσουν αυτές οι εκδηλώσεις, μέχρι και την προκαθορισμένη λήξη και αποχώρησή τους από τον χώρο του campus, να υπάρχει προστασία και φύλαξη του χώρου του δημαρχιακού μεγάρου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2

Peristeri News

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ

Peristeri News

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Γ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Peristeri News

Leave a Comment