PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυξάνεται η ένταση της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία


Η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία κυλούσε μέχρι στιγμής σε ήρεμους τόνους, όμως η ένταση έχει ανέβει από την Κυριακή, μετά την επίθεση του προέδρου του SPD Μάρτιν Σουλτς κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αλαζονεία της εξουσίας», «επίθεση ενάντια στη δημοκρατία» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν από το στόμα του κ. Σουλτς στη διάρκεια του συνεδρίου των Σοσιαλδημοκρατών στο Ντόρτμουντ.

Σήμερα ήρθε η αντίδραση της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU).

«”Επίθεση ενάντια στη δημοκρατία”, μια τέτοια φράση είναι ανάρμοστη για τον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία», σχολίασε στο Twitter ο Πέτερ Άλτμαϊερ, δεξί χέρι της κ. Μέρκελ.

«Είναι λέξεις που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε για τρομοκράτες», επέκρινε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της κεντροδεξιάς CDU Γιούλια Κλέκνερ.

Ανάλογη η αντίδραση και από τους Βαυαρούς συμμάχους της καγκελαρίου, με τον γενικό γραμματέα της συντηρητικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) Αντρέας Σόιερ να εκτιμά ότι «οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον της καγκελαρίου είναι μάταιες και δείχνουν την τεράστια αδυναμία του SPD».

Το ύφος που υιοθέτησε ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είχε μέχρι τώρα αποφύγει οποιαδήποτε προσωπική επίθεση εναντίον της Μέρκελ, εξέπληξε λόγω της δηκτικότητάς του.

Όταν ανέλαβε την προεδρία του SPD στις αρχές του έτους, ο κ. Σουλτς είχε αποφύγει να καταφερθεί εναντίον της καγκελαρίου, φοβούμενος ότι θα γίνουν συγκρίσεις με την εθνικιστική δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), της οποίας η Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί αγαπημένο στόχο, κυρίως για την πολιτική της των ανοικτών θυρών της Γερμανίας στους πρόσφυγες το 2015 και το 2016.

Μιλώντας για «επίθεση στη δημοκρατία», ο επικεφαλής του κεντροαριστερού και συγκυβερνώντος SPD αναφερόταν στη στρατηγική που ακολουθεί η κ. Μέρκελ να αποφεύγει τις συγκρούσεις, γεγονός που της έχει χαρίσει πολλές νίκες.

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην εξουσία από το 2005 και διεκδικεί τέταρτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment