PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ασθενής δάγκωσε νοσηλευτή στο «Δρομοκαΐτειο»


Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών «Δρομοκαΐτειο» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα «οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, δάγκωσε νοσηλευτή με αίματα στο στόμα, ο οποίος κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο» καταγγέλλουν βίαιη λεκτική και ζωτικά συμπεριφορά νοσηλευομένων ατόμων προς γιατρούς και νοσηλευτές κατηγορώντας το υπουργείο Υγείας για αδιαφορία και εγκατάλειψη της Ψυχικής Υγείας.

Όπως αναφέρει το σωματείο «ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων.

Τελευταίο θύμα νοσηλευτής ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη η οποία δάγκωσε τον συνάδελφο με συνέπεια ο τελευταίος να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο με τον ιό HIV. Σημειωτέον ο εργαζόμενος ακολουθεί ήδη την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή».

Η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας «ώστε με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια» και «αντί να σκέφτεται να αντικαταστήσει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να επιστρέψει στους εργαζόμενους αυτά που έχασαν μισθολογικά τα τελευταία χρόνια».

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 09:00 το πρωί, το σωματείο εργαζομένων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και αποκλεισμό της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους είναι: ασφάλεια στην εργασία, ποιοτική νοσηλεία για τους ασθενείς, δωρεάν και δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες και κάλυψη των απαραίτητων αναγκών σε μόνιμο προσωπικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment