PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Σύνεση και ψυχραιμία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις


Τη σύνεση και την ψυχραιμία που επιδεικνύουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στις «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας, παρέχοντας μια αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα, ιδιαίτερα δε καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, στον χώρο του Αιγαίου, αντιδρώντας με σύνεση και ψυχραιμία» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κι έναν ισχυρό άξονα συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος παραμένει η πλέον ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, με τις χρόνιες κρίσεις στη Συρία και στη Λιβύη, εμφύλιες διαμάχες, προσφυγικές και παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα «αποτελεί θεμέλιο ειρήνης και πόλο σταθερότητας» και ότι «προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment