PeristeriNews.gr
Συνταγές

Αρνί στη γάστρα με πατάτες


Κλασικό ελληνικό Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο, μια νόστιμη παραλλαγή με αρνί.

Υλικά

1,5 kg αρνάκι σπάλα
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
15 gr ρίγανη
1 kg πατάτες
1,5 ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια στυμμένα
Αλάτι,Πιπέρι

Εκτέλεση

– Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 2 ώρες στο ψυγείο.

– Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με 50 ml λάδι.

– Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180° C) για 2 με 2:30 ώρες.

– Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C.

– Σε ένα μικρότερο μπόλ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια το μίγμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

– Περιχύνουμε το λαδολέμονο στο αρνάκι.

– Σερβίρουμε το αρνάκι με τις πατάτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment