PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Από Τετάρτη 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις


Tην Τετάρτη 2 Μαΐου ξεκινά η περίοδος των εαρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων και η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της στις εμπορικές ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους δίνει οδηγίες και διευκρινίσεις, καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 15 Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 6 Μαΐου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.

Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης», εφιστώντας την προσοχή επιχειρηματιών για πιθανές κυρώσεις κατά τη διενέργεια ελέγχων.

«Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στις φετινές εαρινές εκπτώσεις, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν, εάν το επιθυμούν, ποσοστό έκπτωσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει ότι «οι περασμένες χειμερινές εκπτώσεις εντέλει δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του εμπορίου με τον τρόπο που αναμέναμε. Όλοι βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συνολικής προσαρμογής αλλά ευελπιστούμε οι προσεχείς εαρινές εκπτώσεις να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων, το έχουν ανάγκη όλες οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.

Εύχομαι σε εμπόρους και καταναλωτές, καλές εκπτώσεις, καλές αγορές και καλές δουλειές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment