PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Απόδραση σε 5 κοντινά νησιά


Το καλοκαίρι έφτασε και όταν υπάρχει διάθεση υπάρχει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γιατί να περιμένεις και δεν προγραμματίζεις την εξόρμησή σου, σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα;

Το peristerinews.gr σας παρουσιάζει 5 αγαπημένα νησιά μόλις μερικές ώρες μακριά από την πρωτεύουσα.

Ποιο θα επιλέξεις για την πρώτη καλοκαιρινή εκδρομή;

1. Ύδρα

Ένα καθόλα κοσμοπολίτικο νησί που σε καλεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία, τη δόξα και τη λάμψη των πρότερων εποχών του.

ydra

Όταν επισκεφτείς την Ύδρα θα νιώσεις ότι ζωντανεύει εμπρός σου ένας πίνακας ζωγραφικής. Με τη γραφική της πόλη και την αρχιτεκτονική της να κλέβουν τον θαυμασμό σου δε θα χορταίνεις να περπατάς στους δρόμους της και να ανακαλύπτεις τις γωνιές της. Μη χάσεις τη βόλτα με το γαϊδουράκι, είναι εμπειρία!

Απόσταση από Αθήνα

Μια ώρα και 50 λεπτά με ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά ή οδικώς ως το Μετόχι (διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες και 45 λεπτά) και έπειτα με θαλάσσιο ταξί (διάρκεια διαδρομής: 25 λεπτά).

2. Αίγινα

Με έντονο τον νησιωτικό χαρακτήρα και την πλούσια ιστορία της, η Αίγινα, καταφέρνει να γοητεύει τους επισκέπτες της και να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για κοντινές εξορμήσεις από την Αθήνα.

aigina

Με τα τοπία να εναλλάσσονται, αποκαλύπτοντας τον φυσικό πλούτο του νησιού, η Αίγινα αποκαλύπτει ένα-ένα τα μυστικά της αφήνοντας πάντα κάτι να υπολείπεται για να γυρνάς σε αυτήν.

Απόσταση από Αθήνα

Η διάρκεια της διαδρομής με ferry boat από τον Πειραιά είναι μιάμιση ώρα, ενώ με το δελφίνι μόλις 35 λεπτά.

3. Σπέτσες

Το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού με τη σημαντική ιστορική σημασία, τα μοναδικά πλακόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά της.

spetses

Ένα μέρος που σε ταξιδεύει στο παρελθόν προσφέροντας σου όλες τις σύγχρονες παροχές, μόλις δυόμισι ώρες μακριά από την Αθήνα.

Ένα νησί που κάθε Έλληνας πρέπει να επισκεφτεί για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ξεχωριστή ομορφιά αυτού του νησιωτικού προορισμού.

Απόσταση από Αθήνα

Μπορείς να φτάσεις στις Σπέτσες είτε με ιπτάμενο δελφίνι/καταμαράν από τον Πειραιά (περίπου 2-2,5 ώρες) ή με ferry boat (περίπου 4-5 ώρες) ή με αυτοκίνητο από την Πελοπόννησο (απόσταση Αθήνα-Κόστα 180 χιλιόμετρα, 2,5-3 ώρες) και μετά με θαλάσσιο ταξί (5 λεπτά) ή ferry boat (15 λεπτά).

4. Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό νησί με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά ακριβώς δίπλα στην Αίγινα.

agkistri

Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποσυνδεθούν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης μόλις λίγα μίλια μακριά της Αθήνας.

Είναι, επίσης, ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν το camping, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες στη φύση.

Απόσταση από Αθήνα

Απέχει από το λιμάνι του Πειραιά μόνο 2 ώρες με το πλοίο ή 55 λεπτά με το δελφίνι.

5. Εύβοια

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, με πολυάριθμα αξιοθέατα, όμορφες παραλίες και ποικίλες δραστηριότητες.

eyvoia

Η Εύβοια είναι ένα άριστα τουριστικά οργανωμένο νησί και είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα για μια διήμερη εξόρμηση, ειδικά αν θέλεις να πας οδικώς.

Απόσταση από Αθήνα

Μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο ή μία ώρα με το ferry από τη Ραφήνα με προορισμό το λιμάνι Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια.

Όλα τα παραπάνω αλλά και περισσότερους ταξιδιωτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε στο Exodos travel (τηλ. 210 57 87 130).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment