PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Αποσύρεται από την ηθοποιία ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις


Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο με ταινίες όπως Lincoln και Gangs of New York βάζει ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, αποσύρεται από την ηθοποιία.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ για πρωταγωνιστικούς ρόλους, δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, αναφέροντας απλώς στο ότι ο λόγος είναι προσωπικός.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός» είπε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ σε δήλωση, προσθέτοντας: «Είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια».

Δεν θα υπάρξουν άλλες δηλώσεις, τόνισε η δήλωση.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που έκλεισε τα 60 τον Απρίλιο, πρωταγωνιστεί σε άλλη μία ταινία που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο, την Phantom Thread, μια ταινία με θέμα τον κόσμο της μόδας του Λονδίνου τη δεκαετία του ’50.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Βρετανία και κατέχει διπλή υπηκοότητα (αγγλική και ιρλανδική). Το τελευταίο του Όσκαρ το κέρδισε το 2013 για τον ρόλο του ως αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία Lincoln.

Daniel_Day-Lewis_2

Τα άλλα δύο Όσκαρ τα κέρδισε για ταινία My Left Foot (1989) και There Will Be Blood (2007), ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για τον πρώτο ρόλο στις ταινίες Gangs of New York (2002) και There Will Be Blood (2007).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment