PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας


Απορρίφθηκαν, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, οι αιτήσεις αποφυλάκισης της 29χρονης Ηριάννας και του 32χρονου Περικλή, που εκτίουν ποινές κάθειρξης για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο άκουσμα της απόφασης αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, εκσφενδόνισαν μπουκάλια με νερό, ακόμα και καρέκλες στους δικαστές, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την απόφαση, ο συνήγορος της Ηριάννας, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με το ίδιο σθένος και την ίδια πεποίθηση στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία. Η απόφαση η σημερινή κλείνει οριστικά την πόρτα στην Ηριάννα για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί απόλυτο αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική. Γι’ αυτή τη νέα κοπέλα. Γι’ αυτή τη νέα επιστήμονα».

ΚΚΕ: Προκλητική η επιμονή των δικαστηρίων

Για προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάνναςκαι του Περικλή χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, κάνει λόγο το ΚΚΕ μετά και τη σημερινήαπόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση «που διατηρεί άθικτο και εμπλουτίζει συνεχώς, το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις».

Προαναγγέλλει πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος και την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Στ. Κοντονής: Το δικαστήριο φέρει την ευθύνη για την Ηριάννα

“Το δικαστήριοπου εξέδωσε την απόφαση, φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την απόρριψη από το πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών των αιτήσεων της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Επιπλέον, ο κ. Κοντονής, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβει όσα είχε δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. “Όσα είχα αναφέρει ισχύουν”, επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρώτης απορριπτικής απόφασης για την Ηριάννα και τον Περικλή, ο κ. Κοντονής είχε τονίσει ότι η απόρριψη της αίτησής τους, απετέλεσε “δυσάρεστη έκπληξη”.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, καλεί “σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες”.

 

Δείτε την ένταση στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment